Meertje

Helaas is Meertje op 17 augustus overleden aan nierblokkage.  Begin juli brachten we haar nog naar de dierenarts omdat ze toen duidelijk aangaf hulp nodig te hebben. Het was niet evident om haar te pakken maar het lukte en dat was sowieso al een teken aan de wand voor haar gezien ze nooit eerder het gezelschap van mensen opzocht.  Er werd bloed genomen en daaruit bleek dat ze zware nierpatiënt was. Enkele wortelresten van tandjes werden verwijderd en de combinatie van een gezonder mondje samen met ondersteuning voor de nieren leken haar goed te doen. De dierenarts verwittigde ons echter dat ze een klein medisch wonder was omdat ze nog leefde met toch wel erg verhoogde nierwaarden. Uiteindelijk heeft ze nog een dikke maand genoten maar op 17 augustus was het de hoogste tijd om Meertje te laten helpen zodat haar genieten niet zou omslaan in nodeloos lijden. Dit keer konden we haar gewoon oppakken waarmee ze ons zoveel zei als “het is tijd… help mij”. De dierenarts was gelukkig direct beschikbaar en zo werd Meertje in alle rust in een diepe slaap geholpen.  We hebben dit sukkeltje 2,5 jaar mogen verzorgen; een tijd waarvan ze zeker genoten heeft na haar trieste geschiedenis als angstig en opgejaagd zwervertje.

====================================================

Meertje was een poesje dat dringend hulp nodig had toen ze gevangen werd door middel van een vangkooi door de plaatselijke zwerfkattencampagne. Haar ontstoken tandjes zorgden ervoor dat ze nog amper kon eten. Ze was gedeeltelijk uitgedroogd en was panisch van mensen. Geen ideale combinatie om haar te helpen maar we moesten er het beste van proberen te maken… en zo gebeurde.

Meertje kreeg een duchtige tandverzorging en moest even onder controle in een unit blijven tot haar medische toestand op peil was. Haar gelukkigste moment was het toen we de deur van de buitenren van haar verblijf openden zodat ze haar vrijheid in de groep kreeg. Vanaf dat ogenblik zagen we haar niet meer. Zo heeft ze zich enkele weken verborgen gehouden waarna ze steeds meer in het vizier kwam, dan wel op veilige afstand van mensen.

Meertje kwam toe op 19/02/2020 en werd geschat op dik tien jaar.