Mickey

12/09/2022:  We treuren om de lieve Mickey die we sinds 30 juni nog maar bij ons hadden maar vandaag moesten laten gaan omdat zijn hartje het liet afweten. Natuurlijk wisten we dat elke dag een geschenk was voor dit sukkeltje dat zwaar onderkomen toekwam maar hij genoot zo. Vorige week woensdag ging hij voor het eerst mee wandelen met Missy en Chloë. Enthousiast liep hij mee naar de poort toen we de leibanden namen dus mocht hij mee. We zetten hem in de bugy maar eens de poort door wilde hij absoluut stappen. Tot onze verbazing was hij heel vinnig: hij liep vrolijk op rustige tred, stopte geregeld om te snuffelen en plaste verschillende keren heel trots met opgeheven poot, iets wat we hem eerder nooit zagen doen.  Helaas was het de dagen erna te slecht weer om hem mee te nemen en daar hebben we nu veel spijt van. Kon hij nog maar wat genoten hebben van die uitjes…

Weer zo’n lieverd die toch nog  twee maanden heeft kunnen genieten van iets wat hij voordien niet gekend heeft.  Hij was op straat gezet om eenzaam te sterven. Nu is hij zonder pijn heengegaan omringd door mensen die om hem gaven.  Bijzondere dank aan zijn meters die hem in hun hart meedroegen.

===============================================================

Mickey is sinds 30 juni in de avond “thuis” gekomen na een week bij de dierenarts verbleven te hebben. Ondertussen brachten we hem ook nog tot bij een hartspecialist omdat zijn hartje er ernstig aan toe was. Na al die kundige zorgen toegediend door de dierenartsen was het tijd om van de tijd die hij nu cadeau krijgt volop te genieten. Op enkele resultaten waaronder de test op de ziekte van cushing moeten we nog wachten. Wel weten we ondertussen al veel meer over zijn verleden én zijn huidige toestand.

Om te beginnen is Mickey aldus op straat aangetroffen en binnen gebracht door de politie. Hij was werkelijk op sterven na dood. het was snikheet en het oudje liep blijkbaar al een dag of drie doelloos rond zonder eten of drinken. Later zou blijken dat de -zoveelste- eigenaar hem koudweg gedumpt heeft omdat ze de kosten niet wilden doen om hem te laten euthanaseren.  Ze moesten zich inmiddels gemeld hebben voor een verhoor maar zijn niet opgedaagd.

Het hondje blijkt 15 jaar te zijn en was volledig uitgedroogd bij vondst.  Daarom ging hij direct naar de dierenarts waar hij aan het infuus moest. Hij heeft natuurlijk slechte tanden, gezwellen aan de aars (niet gecastreerd),  erg onstabiele achterhand vermoedelijk door ondervoeding, ernstig hartfalen en kale huid.  Voor zijn hartje krijgt hij nu twee soorten medicatie om te ondersteunen en na een dag of vijf is het zware hoesten door het vocht in de longen alvast fel verbeterd.  Dat was alvast prioriteit.  Mickey krijgt aardig veel ondersteuning met medicatie en naarmate we de resultaten nog toekrijgen van testen die nog lopende zijn, zal dat aangepast worden.

Gelukkig lijkt hij te beseffen dat hij zich nu geen zorgen meer hoeft te maken en dat het enige wat hij nu moet doen, genieten is. Hij zoekt de meest zachte plekjes uit, ligt mee in de zetel, eet gretig en geniet van alle aandacht. Het is net alsof hij hier al jaren bij ons vertoeft. Zowel zijn soortgenootjes als de poezen kijken niet naar hem op.  Hij hoort echt bij de familie. Hopelijk mogen we hem nog lang verwennen!

De medische kosten voor deze lieverd lopen momenteel al aardig op tot een totaal van zo’n 400€ exclusief de labotesten waarvan we de facturen nog later verwachten. Wie wil bijdragen aan Mickey’s geluk is zeer welkom om een gift te storten (rek.nr. BE78-6528-1125-0286) of hem te steunen door zijn meter of peter te worden. Mail ons als je meer informatie wenst: info@hetdierenthuisje.be.