Milo

07/04/2016: Helaas hebben we gisterenavond afscheid moeten nemen van die grote lieverd “Milo”. Op 7 februari kwam hij toe als diabetespatiënt met ernstige mondproblemen. Dat leek echter eerst goed te beteren en ook zijn suikerspiegel kregen we binnen de goede waarden. Even later dook echter een volgend probleem op: de nieren. Op tijd van amper twee dagen ging Milo’s toestand erg snel achteruit. De dierenarts controleerde zijn toestand nog ’s middags waarna hij nog wat extra steun via medicatie kreeg maar niets mocht helpen. We hebben dan ook ’s avonds de dierenarts moeten terug roepen om hem erger leed te besparen. Miloke is heel rustig en spinnend op zijn geliefde kussentje ingedommeld en schittert voortaan aan de hemel tussen de vele sterretjes.

====================================

Milo namen we op 07/02/2016 over van een dierenopvang die helaas de activiteiten stopzette. Deze lieverd is een diabetespoes die bij hen terecht kwam nadat hij achtergelaten was bij verhuis. Bij aankomst had hij ook ernstige zweren op de tong doordat zijn gezondheid al die tijd ernstig nadeel ondervond van zijn veel te hoge suikerspiegel. Hij was kaal geschoren omdat hij erg vuil was gezien hij zich door die pijnlijke mond niet kon wassen.

Ondertussen krijgt Milo al een tijdje tweemaal daags klokvast insuline en een immuniteitsversterker en gaat zijn toestand er zienderogen op vooruit. We hopen dan ook dat hij na volledige recuperatie nog de kans maakt op een eigen liefdevolle thuis; hij is immers slechts geschat op 8 à 10 jaar en is zo lief en aanhankelijk. Maar voorlopig mag hij hier eerst op krachten komen.

Wie Milo wil steunen is zeer welkom om zijn meter of peter te worden.