Missy

Missy kwam bij ons toe op 12/08/2020. Ze was toegekomen bij de collega’s van Het Blauwe Kruis en maakte deel uit van een grote groep honden die in beslag waren genomen. Missy’s lotgenoten hadden zo goed als allemaal een thuis gevonden maar dit angstige Chihuahua’tje maakte geen kans op adoptie.

Op dat ogenblik was Nasha, het vriendinnetje van Mozy net overleden dus Missy was vast en zeker welkom. Wie weet kon ze het verdriet van Mozy wel verzachten.

Het kleine hondje (geboren ca 2014) was werkelijk doodsbang van alles. Enkel soortgenoten gaven haar wat zekerheid en zo gebeurde het dat ze erg close werd met Kira, de Golden Retriever die eveneens dezelfde dag van onze collega’s overkwam.  Mozy was alleszins blij met terug wat meer hondjes rondom zich want aan Chloë heeft hij nooit veel gehad. Zij is meer op zichzelf en toont weinig of geen affectie naar soortgenoten toe.

Het duurde heel wat weken alvorens Missy een mens wilde vertrouwen. Wat had dit beestje toch meegemaakt!? De eerste die ze vertrouwde was Sonja.  Bij haar ging ze stilaan steun zoeken en zij mocht haar oppakken om haar leibandje aan te doen voor de wandeling.  Een weekje later volgde Peter.  Zo breidde haar “vriendenkring” uit tot drie personen die haar mogen oppakken. Alle anderen worden afgeblaft uit angst. Het zal heel veel tijd vragen maar hopelijk zal ze ooit bij iedereen tot rust kunnen komen.

We zijn alleszins al heel blij dat ze eindelijk geniet én ze komt nu ook voor zichzelf op. Het angstige maakt stilaan plaats voor het dappere.

Momenteel (ca 2 maanden na haar aankomst) zitten we in de fase dat ze auto’s gaat aanvallen… Gevaarlijk want aan de leiband springt ze aldus naar auto’s. Dat proberen we nu af te leren met zeer zachte hand weliswaar want anders lopen we het risico dat ze terug angstiger wordt.

Missy is alleszins naar de mensen die ze vertrouwt ook beschermend en ook daarvoor moeten we op onze hoede zijn want we willen haar niet zijn veranderen in een kleine knoeselbijter zoals dat bij heel wat Chihuahua’s het geval is.

Uiteindelijk is ze een heel tof hondje maar eentje met een serieuze handleiding die we nog niet helemaal doorgenomen hebben.

Wil jij haar meter of peter worden? Dan zullen we haar proberen te overtuigen om van jou te houden…