Patchy

22/06/2015:

We hebben de erg zware opdracht om hier te melden dat Patchy overleden is. Zo’n nieuws brengen is nooit aangenaam maar dit overlijden valt ons extra zwaar omdat we er niet bij waren op het ogenblik dat ze ons nodig had helaas. Het gebeurt ons zelden maar dit keer overtuigde de dierenarts ons ervan dat het beter was om haar daar te laten omdat het erg cruciaal was dat ze via infuus voldoende vocht zou krijgen en dat kunnen we natuurlijk hier niet bieden.

Vanmiddag nog kregen we de melding dat Patchy’s toestand stabiel was met weinig echte vooruitgang. Rond 18 uur volgde de genadeslag: Patchy was overleden. Een intriest gevoel overvalt ons; een heengaan dat ons veel dieper raakt  dan eender welk dier dat we moesten afgeven maar waarover we waakten tot op het laatste ogenblik.

We maken ons sterk dat zoiets niet meer zal en mag voorkomen. Soms heb je toch nog geloof en vertrouwen in de dierenarts die het uiteraard heel goed met haar voor heeft, niettegenstaande je intuïtie je anders vertelt. Dit zijn de allerzwaarste momenten in wat we doen.

Het enige waaraan we ons kunnen optrekken zijn de veertien maanden die Patchy dan toch heeft kunnen genieten sinds haar aankomst op 19 april 2014 van heel wat genegenheid van zowat alle helpende handen. Wie kent haar immers niet? Ze verwelkomde iedereen. Haar glaasje water dat we speciaal voor haar alle ochtenden op de spoelbak in Prutskes’ klaar zetten, blijft onaangeroerd staan. Ze hield zo van wat extra aandacht en als ze dan ’s ochtends iemand zag volgde ze steevast en sprong ze op de spoelbak om aan te geven dat “haar glas” bijna leeg was. Wat zullen we haar allemaal missen!

=====================================

Patchy brachten we vanmorgen in allerijl naar de dierenarts. Ze had plots erg veel pijn maar we konden geen directe oorzaak vinden. De dierenarts denkt aan een pancreasontsteking. Ze moest even bij de dierenarts blijven om vocht toe te dienen via infuus en er werd bloed genomen.

Hopelijk is Patchy snel terug thuis en kunnen we haar helpen. Voorlopig kan zij aldus niet geadopteerd worden maar de sukkel kreeg helaas in die veertien maanden dat ze hier reeds vertoeft niet één bezoek van een kandidaat adoptant. Gelukkig wordt ze graag gezien door alle vrijwilligers en krijgt ze zo haar aandacht.

Duimen maar dat Patchy snel mag herstellen…

========================================

Patchy is een gesteriliseerd kattinnetje, geboren ca 07/2011. Ze werd afgestaan in het asiel Het Blauwe Kruis waar ze erg gestresseerd was en onhandelbaar werd door de stress. Vervolgens kwam Patchy hier terecht in de hoop dat ze zou kunnen “ontstressen” en dat lukte al snel! Althans naar mensen toe. Ze heeft liever niet al teveel soortgenoten om zich heen.

Patchy is een tof poesje dat op aandacht gesteld is. Het liefst ligt ze dicht in je omgeving. Wat ze allemaal heeft meegemaakt weten we niet maar ze is haar staartje kwijt en ze is kaal geweest tussen de poten. Ondertussen is dat allemaal verleden tijd en vertoont Patchy niets bijzonders en heeft ze ok geen medische problemen.

Het liefst slaapt ze lekker warm en zacht binnen maar ze gaat overdag graag op wandel in de tuin. De ideale thuis voor haar is één zonder soortgenoten of alleszins zonder dominante poezen die haar domineren.