Persy

Persy is na lange tijd van agnst en onzekerheid eindelijk gereed om te verhuizen naar haar eigen thuis. Haar nieuwe personeel mocht haar alvast knuffelen dus dat klikt! Morgen, 12/01/’15, krijgt ze een laatste grote kambeurt waarna we haar als een nette dame begeleiden naar haar nieuwe thuis.

================================

Persy kwam toe bij Het dierenthuisje op 23 februari 2014 als erg bange poes. Via een poezenopvang werd ze gevangen met een vangbak. Ze had toen een kitten dat al snel een thuis kreeg. Persy was echter erg bang en werd dan toch geadopteerd omwille van haar schoonheid maar die mensen brachten haar al snel terug omdat ze haar bangheid toen erg onderschat hadden.

Vervolgens kwam de vraag of Persy naar Het dierenthuisje mocht komen.  De mooie Pers verdween in de tuin en liet zich amper zien. We gunden haar rust en tijd en twee maanden later konden we een eerste foto van haar maken. We plaatsten haar toen op de website maar bij de vaste bewoners want we wilden niet dat Persy nog eens onbedacht zou geadopteerd worden en gezien haar angst konden we wel zeker zijn dat er heel wat reacties zouden komen puur door haar schoonheid.

Ondertussen is Persy dus meer dan 10 maanden bij ons en heeft ze terug alle vertrouwen in mensen. Ze laat zich aaien, borstelen enz.  Terwijl ze tot voor kort het buitenleven verkoos, komt ze nu nog amper buiten. Ze ligt in de zetel, op bed; kortom Persy is tot rust gekomen en kan terug genieten van menselijk gezelschap. Voor vreemde mensen blijft ze wel even voorzichtig maar eens ze wat koekjes toegestopt krijgt, is ze snel om te kopen.

Persy is een gesteriliseerd kattinnetje, geboren in juni 2012.