Pika

Pika is een gesteriliseerd kattinnetje, geboren 20/05/2010. Ze werd zes jaar lang goed verzorgd door de dame die haar van straat haalde. Ze moest echter noodgedwongen al die tijd binnen leven en nu blijkt dat Pika hier niet echt mee opgezet was. Al die jaren werd ze aanzien als “sociaal gestoord” omdat haar aanhalige gedrag na een weldoende aaibeurt vaak uitdraaide op een mep met haar poot. Nu de bejaarde dame bloedverdunners neemt, was ze angstig geworden van Pika waardoor de stress voor beiden oplaaide.

Enerzijds een triest einde van wat ooit goed bedoeld werd maar uiteindelijk misschien toch ook een kering in het leven van Pika die eigenlijk helemaal niet gelukkig was als appartementspoes. Voor Pika zoeken we dus een thuis met de mogelijkheid om buiten te gaan. Een grote tuin hoeft dat niet te zijn maar ze moet gras onder haar pootjes en het zonnetje op haar buikje kunnen voelen. Ze kan omgaan met andere poezen als de anderen niet te dominant zijn. Ook honden die haar in haar waarde laten, zijn geen probleem.

Pika is een lieverd en ze durft inderdaad na wat aandacht met haar pootje slaan maar dat zal zeker nog veranderen mits ze de juiste thuis krijgt en met liefde en geduld wordt omringd. Momenteel is ze wat aan de dikke kant maar dat is natuurlijk te wijten aan het feit dat ze te weinig beweging heeft gekend.