Raha

07/08/2015:

Raha had het grote geluk uitgekozen te worden door grote dierenvrienden die hem na zijn lange zwerversbestaan een eigen thuis wilden geven. Reeds na enkele dagen bloeide deze lieverd open bij zijn nieuwe gezin.

=================================

05/08/2015:

Gisteren werd Raha geopereerd aan de tumoren op haar oortjes. Om de plots opstekende huidkanker te voorkomen werden de oorschelpjes verwijderd. Een raar zicht voor ons maar voor de poes een opluchting en verlossing van veel kwaad. De huidkanker zou immers na enige tijd verder zetten en de dood tot gevolg hebben.

Raha voelt zich helemaal prima na de ingreep. Hij spint en rollebolt nog meer als tevoren. Hij krijgt nu nog enkele dagen medicatie en pijnstilling waarna we hopen dat hij snel een thuis mag vinden.

Eventuele kandidaten kunnen alvast kennis met hem komen maken!

Wil je Raha in tussentijd steunen, is elke gift als tussenkomst in deze medische kosten zeer welkom.

==================================

03/08/2015:

Raha was ondertussen helemaal open gebloeid, hoewel hij terughoudend blijft voor vreemde mensen. Hij loopt ondertussen rond in de buitenren tussen andere soortgenoten en geniet daarvan. Geen poes dus om alleen te houden. We dachten dat het stilaan tijd werd om voor hem een knusse thuis te zoeken maar sinds enkele dagen zagen we vrij plots ernstige veranderingen aan zijn oortjes.

De dierenarts constateert wat we vreesden: huidkanker.  Gezien de snelle verergering van de plekken op de oortjes zijn we genoodzaakt om morgen al de operatie te laten uitvoeren. Louise mag dan nog wel wat respijt krijgen want met haar oortjes wil de dierenarts nog liever even wachten, Raha staat er morgen voor. Op zich zal het voor hem niet erg zijn, maar we hopen van harte dat deze lieverd ook zonder oortjes nog een kans maakt op een eigen thuisje.

============================================ 

Raha is ook weer een poesje met een heel verleden dat we nooit zullen kennen.  De ongecastreerde kater kwam aanwandelen in de tuin van een appartementsgebouw waar hij het geluk trof dat de bewoners van het verdiep zich over hem ontfermden. Hij was echter erg angstig en om hem niet teveel op te schrikken lieten ze via een touw eten zakken zodat hij ongestoord kon eten. Echter toen hij plots met een grote nekwonde aankwam, hebben zijn verzorgers er alles aan gedaan om hem met zo weinig mogelijk stress te vangen en naar de dierenarts te brengen.

Uiteindelijk kwam hij bij Het dierenthuisje terecht met de naam Raha, zo gedoopt door zijn verzorgers, wat “vrije ziel” betekent in Perzisch. Raha probeerde zich bij aankomst zo klein mogelijk te maken maar hoezeer hij ook probeerde om oder de krabpaal te kruipen, enkel zijn hoofdje verdween eronder. Toen we zijn rug begonnen te aaien, begon ze te ontspannen en na amper tien minuten lag ze op haar ruggetje te ronken en konden we zelfs zijn buikje aaien.

Vorlopig verblijft Raha nog even in een aparte unit zodat hij wat kan wennen aan de nieuwe omgeving alvorens hem in de groep te laten. Hij heeft op korte tijd immers heel wat te verwerken gekregen. Natuurlijk hopen we dat hij alsnog een liefdevolle thuis mag krijgen maar daar gaan we binnenkort naar op zoek. Eerst bekomen en aansterken.