Picasso

28/05/2015:

Helaas hebben we vandaag afscheid moeten nemen van Picasso. Tot vanmorgen genoot hij nog van het lekkers dat we hem voorschotelden; sinds we wisten dat zijn toestand onomkeerbaar was, hebben we hem goed verwend met allerlei extraatjes. Vanmiddag echter keerde het tij en hebben we dan ook niet geaarzeld om de dierenarts te bellen.

In alle rust is Picasso op zijn rustplekje ingeslapen. We hebben hem zo de enorm pijnlijke lijdensweg van een nierblokkage kunnen besparen.

Deze lieverd heeft helaas slechts 1,5 maand bij Het dierenthuisje verbleven maar hij was enorm graag gezien onder de vrijwilligers door zijn aanhaligheid. Hij liep iedereen vrolijk tegemoet. Wat hadden we hem graag nog langer verwend…

============================================

Picasso werd op 18 april 2015 binnen gebracht bij Het dierenthuisje omdat zijn eigenaar verhuisde naar een appartement waar deze senior na 14 jaar vrijheid geen genoegen mee zou nemen. Hij was immers een echte buitenpoes die genoot van zijn vrijheid en enkel binnen eens een dutje kwam doen.

Deze lieve en zeer sociale jongen paste zich ogenschijnlijk snel en moeiteloos aan. Hij kwam echter toe met een tandvleesontsteking wat ons weerhield om hem al te snel op de website ter adoptie te plaatsen. Hoezeer we deze lieverd zijn eigen thuisje ook gunden, wilden we eerst afwachten hoe het herstel van zijn mondje verliep en helaas herviel hij kort na het einde van de antibioticakuur.

De behandeling werd aldus verder gezet maar we werden nog alerter en helaas werd ons vermoeden ondertussen bevestigd: de nieren van deze senior laten het ernstig afweten. Op tijd van amper 12 uur tijd keerde het tij en zagen we hem plots erg achteruit gaan. De dierenarts besloot hem aan het infuus te leggen om hem vocht toe te dienen want op die korte tijd was hij gedeeltelijk gedehydrateerd.

Toen we hem 24 uur later terug mochten ophalen (zaterdag 24/05) was hij weliswaar opgekikkerd maar de bloeduitslag loog er niet om: de nierwaarden waren erg slecht. Picasso kwam naar huis in de hoop dat we hem nog enkele uren, dagen, weken,… dierwaardig in gekende omgeving konden verzorgen.

Inmiddels zijn we dinsdag en voorlopig stelt Picasso het redelijk. Zijn vochtgehalte blijft redelijk op peil dankzij toediening van wat extra’s en eten doet hij in kleine beetjes verspreid over de dag. Hij wandelt nog door de tuin en geniet op het terras van het zonnetje maar hoelang we dit zo zullen kunnen houden, is maar de vraag. Als de nieren blokkeren is het tij voorgoed gekeerd en zullen we moeten ingrijpen om verder lijden te voorkomen.

We volgen Picasso momenteel echt op de voet want het laatste wat we willen, is dat hij zou afzien van een zeer pijnlijke nierblokkage maar uiteraard gaan we niet ingrijpen zolang hij nog dierwaardig kan genieten.