Reintje

Zeer bedroefd moeten we het trieste nieuws brengen dat Reintje de ingreep niet te boven is gekomen. Blijkbaar was er ook al schade aan de mild en de nieren waardoor hij te verzwakt was. Reintje heeft ons op het verkeerde been gezet door bij aankomst zo enthousiast te zijn. Hij gaf in onze ogen aan dat hij nog lang niet wilde opgeven en vermoedelijk was dat ook wel zo, alleen was zijn medische toestand zodanig ernstig dat gans zijn lichaampje er al door ondermijnd was.

Natuurlijk wisten we dat de ingreep risicovol was maar met het gezwel kon hij sowieso niet verder leven. Nu had hij tenminste nog een kans… some you win, some you lose…

Niettegenstaande we hem maar een paar dagen bij ons hebben gehad, wordt hij door iedereen hier gemist. We hadden hem zo graag nog enkele weken, maanden,… gegund. Dank aan iedereen die in de bres voor hem sprong!

==================================================

Gisterochtend, 22/10 werd Reintje geopereerd.  Angstvallig zaten we te wachten op nieuws van de dierenarts want de kans dat het mis zo gaan of niet meer te opereren was, was even groot als de kans op slagen.

Rond 13 u kregen we het verlossende bericht dat de operatie geslaagd was. De foto’s voor/na waren schokkend; wat een verschil! De dierenarts was nog wel voorzichtig positief. Nu was het afwachten heoe eReintje uit de narcose zou komen. De tandverzorging kon ze slechts gedeeltelijk doen omdat de verdoving anders te zwaar zou worden. In de avond kregen we nog het bijkomende bericht dat Reintje de nacht moest blijven om hem, indien nodig, extra medicatie toe te dienen via het infuus.

We wachten vanmorgen dus weer in spanning af en hopen dat deze lieverd straks weer thuis kan komen.

hopelijk later op de dag meer positief nieuws.

=========================================================

Reintje werd gevonden op een parking door mensen die dachten dat hij aangereden was omdat hij daar zo levenloos lag. Een gigantisch gezwel aan zijn aars deed hen vermoeden dat het zijn darmen waren. Niet dus. Reintje bleek een oud, niet gechipt sukkeltje dat absoluut niet verzorgd werd. Doordat hij niet gecastreerd werd, heeft hij nu die kwaadaardige tumoren, zo groot als eieren.  Bovendien zijn z’n tandjes volledig rot. Geen wonder dat hij voor dood lag!

Gelukkig eet hij goed en geniet hij van aandacht wat maakt dat we alles op alles gaan zetten in de hoop dat we hem nog een tijdje pijnvrij kunnen laten genieten. De dierenarts stelde vast dat het een ingreep is die niet zonder risico gepaard zal gaan maar we weten dat hij sowieso niet lang meer tegoed heeft als we niets doen. Het was een moeilijke beslissing maar we kunnen alleen maar proberen er het beste van te maken.

Niets doen betekent zijn dood met zekerheid. Gezwellen verwijderen betekent mogelijk zijn dood. Afspraak met de dierenarts is alleszins dat we hem niet laten afzien maar dat is een ongeschreven wet die we altijd volgen.

Donderdag wordt Reintje geopereerd. We hopen dat deze lieverd dankzij de ingreep nog wat levensvreugde tegoed mag hebben.

Wie Reintje wil steunen, kan helpen door zijn meter/peter te worden (let wel: het kan van korte duur zijn) of door een gift te storten.