Roefie

Update 15/07: we zaten te popelen om het goede nieuws te melden maar door problemen op de server van de website waren we even niet in de mogelijkheid om het te melden. Nu dan het schitterende bericht dat Roefie zondag vertrokken is naar zijn nieuwe thuis én ondertussen hebben we al heel wat foto’s en positieve berichten gekregen. Hij stelt het super! Wat zijn we blij dat we Roefie hebben opgekrikt en dat hij nu zijn leventje zonder pijn en vreugdevol kan doorbrengen op een plek waar hij als enige viervoeter in de dikke watten wordt gelegd!

Dank aan iedereen die Roefie hielp bij zijn ingrepen door een gift en ook dank aan zijn meter!

=======================================================

Update 10/07: zondag 12 juli komt een dame uit de Kuststreek kennis maken met Roefie. Uit gesprekken is deze thuis veelbelovend dus hopelijk klikt het tussen hen en krijgt Roefie nog een gedroomde thuis! Zondag meer nieuws!

=======================================================

Update 29/06/2020: We hoopten natuurlijk met de “opknapbeurt” die Roefie onderging dat hij zich beter zou voelen maar dat hij zich zó goed zou gaan voelen zodat hij een probleem zou worden in de groep hadden we nooit durven denken. Toch is het zover! Het is geen grandioos groot probleem maar we merken wel dat hij voor onzekerheid bij een aantal minder mobiele poezen zorgt en dat kunnen we echt niet laten gebeuren.  Roefie heeft zo zijn momentjes waarop hij plots een poes in het vizier heeft en dan al blaffend op haar afloopt. Als die poes blijft staan dan stopt hij gewoon maar als het slachtoffer wat onhandig loopt zoals er wel wat zijn hier, dan heeft hij er lol in. We proberen het gedrag te corrigeren maar natuurlijk is dat niet evident in zo’n grote groep want probeer maar eens op tijd in te grijpen. Ze lopen immers overal!  Vooral de ataxiepoesjes en de tragere door ouderdom of letsel lijden eronder en dat mag echt niet.

We beseffen dat Roefie een oudje is maar anderzijds heeft hij nog wel veel levensvreugde en zou hij het vast en zeker reuzefijn vinden om nog een eigen thuis te krijgen. Met soortgenoten heeft hij totaal geen enkel probleem en bij zelfzekere poezen dus ook niet. We gaan dus op zoek naar een geschikte thuis voor Roefie.  Een plek waar hij in een liefdevol gezin nog kan genieten van zijn oude dag, waar hij die persoonlijke aandacht en knuffels krijgt, al dan niet gedeeld met andere hondjes of (zelfzekere) poezen.  We willen hem ook zeker in pleegouderschap laten vertrekken waarbij Roefie voor eventuele medische zorgen (die er momenteel niet meer zijn) ten laste blijft van het dierenthuisje. We willen ons zeker niet onttrekken van de zorgen voor Roefie maar we willen wel het beste voor hem én voor de ganse groep poezen hier.

Wie erover denkt om Roefie die kans te geven, mag ons een mail sturen: info@hetdierenthuisje.be of bellen op nr. 014/39.47.16 tijdens de uren van telefonische bereikbaarheid. We duimen voor deze lieve senior!

===========================================================

Update 13/06/2020: gisteren was het zover. We brachten Roefie naar de dierenarts om hem eindelijk van al die kwaaltjes af te helpen die hem toch wel serieus verhinderden om rustig te genieten. Maar liefst veertien tanden moesten getrokken worden omdat ze los stonden met de bijkomende infecties erop. De castratie behoefde gelukkig geen buikwonde maar de binnenbal was vergroeid in zijn lies en er zaten reeds twee gezwellen aan vast. De verwijdering ervan is goed verlopen. Er werd ook bloed genomen om te bekijken of er een onderliggende reden is voor de gisten op zijn huid en in zijn oortjes.

We zijn één dag verder en Roefie is goed bekomen van de ingreep. In tegenstelling tot de zenuwachtige hond die geen moment ging liggen, is hij nu veel rustiger en natuurlijk slaapt hij zijn roes nog uit. Hopelijk komt hij nu tot rust na de castratie. Een binnenbal zit lekker warm en veroorzaakt veel meer testosteron wat natuurlijk zijn zenuwachtige gedrag verklaart. Ook het pootje heffen tegen alles wat hij tegen komt en het achterna lopen van andere honden gaf hem geen rust en dat met zijn  artrose… hij kan er dus alleen maar baat van hebben!

===============================================

Update 11/06/2020: gisteren kreeg Roefie een kappersbeurt en wat een verschil! Dank aan Wendy van kapsalon Woecha uit Merksplas voor haar schitterende werk!

Vannacht heeft hij voor de eerste keer rustig geslapen en dat heerlijk in de zetel. Vanmorgen ging hij ook voor het eerst samen met de andere hondjes spontaan buiten.

==================================

Roefie werd afgestaan wegens “teveel kosten”. Dit seniorhondje van 14 jaar dat sinds jonge leeftijd bij zijn baasje vertoefde heeft inderdaad heel wat medische zorgen nodig maar helaas is dat grotendeels te wijten aan het feit dat hij niet tijdig verzorgd werd. Om een vacht te kammen of oortjes te reinigen, hoef je toch geen dikke portefeuille te hebben?

Medisch dossier:

-ongecastreerd waarvan 1 binnenbal : dus zwaardere ingreep, noodzakelijk omdat dit hoogstwaarschijnlijk een tumor geworden is.

-oren en huid vol gisten met enorme jeuk ten gevolg : te behandelen met medicatie én geregeld wassen met speciale shampoo

-rug staat gekromd na letsel opgelopen twee jaar geleden: niets meer aan te doen gezien zijn leeftijd

-tanden uiteraard slecht. Hij kreeg op het laatste Suzywafels te eten omdat er geen hondeneten meer gekocht werd. Hij werd toch ingeslapen…

-vacht heeft dringend verzorging nodig

Eind deze week zal Roefie gecastreerd worden. Gelukkig is zijn hart nog tiptop en kan dat zonder al teveel risico gebeuren. Het zal hem sowieso al meer gemoedsrust geven. De jeuk en de gisten worden alvast onder handen genomen maar nu zoeken we nog iemand die deze lieverd kan afhelpen van zijn lange onverzorgde vacht. Liever vandaag als morgen!

Wie de nodige kennis en tijd heeft, mail ons aub en vermeld jouw telefoonnummer zodat we je kunnen opbellen voor verdere afspraken.