Sinba

Update 13/07/2014:

Tegen alle verwachtingen in heeft Simba nog een eigen liefdevolle thuis gekregen! Zowel wij als hijzelf hadden het niet durven te dromen maar toch is een grote droom in vervulling gegaan: Simba mocht verhuizen naar zijn nieuwe personeel waar hij zal vertroeteld worden op zijn oude dag.

Zijn nieuwe mensen hebben veel veer tijd om hem in de watten te leggen en zijn grote nood aan aandacht zal er zeker bevredigd worden. De eerste foto’s kwamen een dag later reeds toe en liegen er niet om: een genietende Prins Simba naast zijn seniorgenoot Felix.

Dank aan de lieve dierenvrienden die dit oudje nog zo’n schitterend geschenk gunnen! We hebben Simba met plezier gedurende vijf maanden verzorgd en hij is goed bekomen van zijn nierproblemen. De adoptanten zetten de medicatie verder zodat hij -hopelijk- nog lang mag genieten.

=========================================

Update 25/04/2014:

Simba lijkt zich helemaal herpakt te hebben. De “rust himself” is lekker rond geworden en hij geniet op tijd en stond van een verjongend zonnebad. Het doet hem deugd en dat telt zowel voor zijn innerlijke als uiterlijke ik.  Kattenluiken vindt hij rare dingen dus hij verkiest een portier waar de anderen dan ook weer gebruik van leren maken… waar gaan we eindigen???

ach, hoe vaak we ook met de klink in de hand staan, smekend of meneer Simba aub wil binnen komen… alle ergernis is snel vergeten als je zijn guitig kopje ziet. Bolle wangetjes en guitige oogjes die ons doen smelten. Het is prachtig om hem zo te zien! De homeopathie lijkt zijn niertjes goed te ondersteunen.

=========================================

Update 18/03/2014:

Simba stelt het goed al maken we ons zorgen over zijn nieren. Hij krijgt nu ook hartmedicatie die ervoor moet zorgen dat de nieren beter doorbloed worden. Toch lijkt de superlieve kater happy te zijn en vraagt hij geregeld aandacht. Nog enkele mooie foto’s kunnen dat bewijzen.

========================

Simba is een senior die we overnamen van asiel Het Blauwe Kruis waar hij werd afgestaan wegens medische problemen van de eigenaar. Met zijn respectabele leeftijd van veertien jaar en gerelateerde nierproblemen maakte hij helaas voor adoptie in het asiel geen kans. 

Amper een kwartier na zijn aankomst bij Het dierenthuisje kwam hij kopjes geven en installeerde hij zich op een heerlijk dik kussen.  Niettegenstaande het oudje veertien jaar op één en dezelfde plek had geleefd bij dezelfde persoon leek hij geen moeite te hebben met aanpassen.

Verder kan hij het vinden met zowel soortgenoten als de blaffende viervoeters; alsof hij nooit anders gekend heeft… Als we zijn naam roepen dan reageert hij onmiddelijk en komt dan afgelopen voor aandacht.

Omdat zijn nieren ondersteuning nodig hebben, zijn we direct gestart met het toedienen van doelgerichte homeopathie. We hopen dat deze lieverd nog lang mag genieten!

Gezien Simba wat extra verzorging nodig heeft, zou de steun van een peter of meter heel welkom zijn!