Sip & Dito

Veel sneller dan we durfden te hopen zijn Sip en Dito verhuisd naar een warme thuis waar ze alle tijd zullen krijgen om te ontplooien. Hier lag het begin van hun nieuwe leventje maar nu gaan ze pas echt weten wat het is om een eigen liefdevolle thuis te krijgen.

======================================

Sip en Dito mogen dan niet de makkelijkste poesjes zijn om in huis te halen, zo moeilijk zijn ze ook weer niet voor een dierenvriend die hen een kans wil geven op een dierwaardig leventje. Ze zijn bang maar anderzijds laten ze zich wel aaien als ze ergens liggen. Ze doen geen vlieg kwaad. Ze hebben gewoonweg veel te weinig aandacht gekregen al die jaren dat ze opgesloten zaten. We zijn er zeker van dat ze snel zullen ontplooien als ze wat tijd krijgen. Ondertussen hebben ze de mogelijkheid om buiten te gaan in de groep soortgenoten en dat doen ze af en toe maar ze komen ook trouw terug naar hun slaapplekje waar we hen eerst installeerden nadat ze toekwamen.

Wie meer info wil over mogelijke adoptie van deze twee lieverdjes neemt best per mail contact op. Uiteraard spreken we alles goed door om teleurstellingen te voorkomen zowel voor de poesjes als voor de adoptant.

======================================

Gelukt!!!! De twee zusjes zijn herenigd! Ze werd gespot in de garage waar snel een vangbak geplaatst werd en even later kon ze naar de dierenarts voor sterilisatie. Ondertussen zijn ze herenigd maar de geschiedenis herhaalt zich… idem “Dito”! Dito zit met dezelfde houding ons vanop een veilige afstand aan te kijken. Het goede nieuws is dat Sip al iets losser is geworden. Ze beweegt zich al eens en heeft zelfs de buitenren ontdekt waar ze nu liever zit. Het lijkt erop dat ze te angstig zijn om mekaar op te zoeken. De ene zit in de buitenren en de andere zit in de unit binnen.

Het zal wat tijd nodig hebben maar we zijn er gerust in dat deze twee poesjes zullen open bloeien tot lieve aandachtvragertjes mits veel liefde en geduld. We werken eraan!

=======================================

Sip is een gesteriliseerd kattinnetje dat na twee ellendige jaren eindelijk een normaal leven zal krijgen. Eerste vereiste is haar angst overwinnen en dat zal niet eenvoudig zijn. De sukkel heeft samen met haar zusje sinds kitten af in een klein kamertje opgesloten gezeten. Door de toestand van de eigenaar kregen ze eten op onregelmatige basis, aldus een bezorgd familielid. Toen hun “gijzelaar” gedwongen werd om de woonst te verlaten, kwamen de poesjes vrij.  Sip werd snel gepakt en passeerde langs de dierenarts voor sterilisatie alvorens ze naar hier kwam. De zus was echter plots verdwenen. Blijkbaar waren instanties erg vlijtig met het ruimen van de woonst zonder op deuren te letten met alle gevolgen vandien.  Waar het sukkeltje nu zit is onbekend. Ze wordt in en rond het huis gezocht en we hopen dat ze zo snel mogelijk haar zus hier zal vervoegen.

Sip wil immers momenteel niet eten. Natuurlijk is er enerzijds de stress van de verhuis, de angst van vreemde mensen en daar bovenop het gemis aan haar zus waarmee ze twee jaar lief en leed deelde. De sukkel had geen naam bij aankomst maar “Sip” staat in haar oogjes geschreven. We hopen dat we er snel verandering in kunnen brengen maar we vrezen dat we daarvoor haar zusje zullen nodig hebben.

Duimen maar dat ze snel opdaagt! Voorlopig plaatsen we haar onder vaste bewonertjes maar heimelijk hopen we dat iemand haar/hun veel liefde en geduld wil gunnen.