Sloppie

update 02/02/2024: Dat een leven bij Het dierenthuisje voor sommige dieren het summum is, wordt door Sloppie bevestigd. Een kleine vijf jaar nadat Sloppie bij Het dierenthuisje als angstig zwervertje toekwam, was ze helemaal open gebloeid naar mensen en gaf ze ons de indruk dat ze veel meer aandacht wilde dan wat wij haar konden bieden. Toen een adoptiegezin voor een tweede poes kwam kennismaken, gooide Sloppie zich als het ware voor hun voeten. Uiteraard waren de dierenvrienden erg gecharmeerd dat ze zo in de smaak vielen bij de driekleurige aandachtvrager en we waren er allemaal van overtuigd dat het voor haar een grote stap vooruit zou betekenen. Vrij snel begon ze rond te lopen en leek we zich steeds beter te voelen.

Onze verbazing was groot toen we een erg bezorgd telefoontje kregen van de adoptanten met de mededeling dat ze na een jaar moesten inzien dat Sloppie nog steeds niet de gelukkige poes is geworden zoals ze haar kenden van hun kennismaking bij Het dierenthuisje. Ze voelden zich schuldig dat ze dachten er goed aan te doen om Sloppie een eigen thuis te gunnen. Samen met de adoptanten kwamen we tot de slotsom dat het inderdaad beter was om Sloppie terug naar haar te laten komen en haar dan toch de rest van haar leventje hier te laten doorbrengen.  Enkele dagen later kwam Sloppie terug toe en na amper één dag liep ze hier vrolijk door de tuin.  Sloppie kreeg ondertussen schildkliermedicatie. We vreesden eerst dat het een probleem zou zijn om haar dit in het begin te geven want vermoedelijk zou ze zich wel verbergen maar nee hoor, Sloppie is altijd wel ergens te vinden en gaan lopen doet ze niet.

Zo zie je maar hoe sommige poezen het leven bij Het dierenthuisje fijner vinden dan een luxeleventje in een gezinnetje. Anderzijds werden al verschillende poezen geplaatst die na jaren pas open gebloeid waren en die wel heel gelukkig zijn met alle privé aandacht. Poezen, ze blijven ondoorgrondelijk!

=============================================================

Update 06/02/2023: Ongelooflijk maar waar: na bijna vijf jaar was het zover dat Sloppie mensen opzocht. Het was zo’n ommekeer dat we de indruk hadden dat ze meer aandacht vroeg dan wat wij haar konden geven. Toen ze zich voor de voeten gooide van adoptanten die gezelschap zochten voor een poes die ze eerder bij ons adopteerden, wist ze hen te overtuigen om voor haar te kiezen.

We lieten nog eerst haar tandjes oppoetsen zodat ze in schoonheid kon vertrekken en daar ging ze…

Zopas kregen we ook het goede nieuws dat Sloppie stilaan begint rond te lopen in haar nieuwe omgeving. Een hele stap voor haar maar wel één naar meer aandacht en knuffels!

Zo zie je maar: zeg nooit “nooit”!  Wetende hoe angstig ze in het begin was, zijn we uiteraard heel blij voor haar hoewel we haar sowieso missen in de groep.  Zolang zij ons niet mist, is de missie volbracht.

=============================================================

Sloppie was een zwervertje in de tuin van een inmiddels dementerende dame. Iemand nam de zorg op zich om het poesje dagelijks eten te gaan geven maar eens ze haar rug draaide, kapte de oudere dame alles over de haag voor de hond van de buren. Zo kon het echt niet verder.

Helaas was Sloppie het daar al wel jaren goed gewend en voelde ze zich goed in die bekende omgeving. Door de verhuis hierheen was ze helemaal van de kaart.

Sloppie is sinds mei 2018 bij ons en blijft een bange bliksemschicht voorlopig. We merken wel dat ze optrekt met de anderen en dat ze goed eet. Geen reden tot onrust dus maar toch hopen we stiekem dat ze ons vroeg of laat wat vertrouwen wil schenken.