Spero

Update 26/08/2013:

Spero is grote broer geworden van het zusje van Whoopy die in 2011 bij deze grote dierenvrienden een heel nieuw leven kreeg. Het kattengezinnetje bestaat nog uit vier viervoeters. We zijn erg blij dat deze lieve jongen een eigen thuis heeft gevonden na al wat hij heeft meegemaakt.

=============================

update 09/08/2013:

Het poesje dat twee weken geleden nog deels verlamd was, vermoedelijk ten gevolge van een aanrijding- stelt het nu prima en loopt weer vrolijk rond! Meer nog: “Spero” -Hoop in het Latijn- springt zelfs in de zetel. Hij komt op schoot knuffelen en eet als de beste. Kijken we niet voldoende naar hem? dan laat hij dat wel merken door luid te mauwen of ons tegemoet te komen. Hij heeft alleen nog wat angst van de honden maar ook met soortgenoten heeft hij geen problemen.

Spero lijkt ons een rustige poes die vooral gesteld is op menselijke aandacht.  Zijn gezondheid is prima. Alleen zijn achterhand momet nog wat aansterken maar dat zal vanzelf gaan als hij meer beweegt?

Spero is een gecastreerde kater, geschat op een jaar of vier.

Hopelijk vindt deze lieverd snel een eigen thuis.

========================================

update 05/08/2013:

Vanmorgen werd het poesje dat we twee weken geleden verlamd overbrachten naar de dierenarts te Kontich voor accupunctuur opgehaald en hierheen gebracht. Hij kwam uit zijn mandje gewandeld op eigen krachten! Zijn achterhand moet nu door beweging terug aansterken. We nemen zo snel mogelijk een foto maar momenteel zijn we nog erg druk met het opruimen van de opendeurdagen. Morgen hopelijk meer nieuws!

=====================

update 31/07/2013:

Het verlamde poesje stelt het prima! Er is nog steeds vooruitgang dus het ziet ernaar uit dat hij binnen enkele dagen naar hier kan komen. De dierenarts was bereid om hem nog tot na de opendeurdagen bij te houden gezien de drukte tijdens dit weekend voor zijn rust en gezondheid niet bevordelijk zou zijn.

Maandag spreken we af om hem op te halen.

====================== 

update 22/07/2013:

Vrijdag werd het gedeeltelijk verlamde poesje van Brussel naar Kontich gebracht.  De dierenarts controleerde hem maar omdat hij teveel pijn leek te hebben stelde ze voor hem te verdoven en RX opnamen te maken wat dan ook gebeurde.

Daaruit bleek dat de staart op verschillende plaatsen gebroken is maar die is al terug aaneen gegroeid, weliswaar scheef maar dat heeft gelukkig geen gevolgen voor zijn verdere gezondheid. Wat wel een probleem lijkt te zijn is het bekken. Daar is geen breuk op te merken maar wel mogelijk een deuk of dergelijke. Hij wordt nu behandeld met accupunctuur in de hoop dat we op die manier zowel zijn pijn als verlamming kunnen verhelpen.

Er is ook bloed genomen om zijn algemene toestand te kunnen inschatten. Dinsdag 23/7 zullen we hopelijk meer weten.

Via deze weg willen we graag iedereen danken die snel gereageerd heeft op de vraag naar vervoer voor deze lieverd!

===========================================

We kregen vandaag, 18 juli ’13, de vraag om een gedeeltelijk verlamde poes te helpen. Zij werd reeds veertien dagen met cortisone behandeld bij een dierenarts in Brussel maar blijft nog met één achterpoot slepen.  Haar enige kans is accupunctuur.

Morgen wordt het diertje naar de dierenarts in Kontich gebracht waar we reeds meerdere verlamde poezen met succes lieten behandelen. Probleem was alleen dat ze dan morgen moet opgehaald worden in Brussel en vervolgens in Kontich moet afgezet worden, maar dankzij een spoedoproep op de website hebben we iemand bereid gevonden om te rijden.

Mogelijk moet ze daar enkele dagen blijven voor de behandeling. Dat is even afwachten.

Morgen weten we meer!