Spooky

Afscheid 27/05/2019

Spooky genoot gedurende vier weken van veel aandacht en lekkers maar nu sloeg het noodlot toe. Voor haar aankomst heeft de lieverd vermoedelijk niet consequent te eten gekregen en heeft ze zich als negentienjarige sterk gehouden. Dat is echter ten koste gegaan van haar gezondheid. Zondag merkten we een grote ommekeer. Waar ze normaal in de zetel lag en zat te trappelen voor het lekkers dat we haar geregeld toeschoven, was ze nu naar buiten getrokken. Op zich leek dat eerst nog positief maar toen we haar hangend boven de waterpartij vonden, begonnen we te vrezen.

Spooky was aan het uitdrogen en alle laatste redmiddeltjes mochten niet meer baten. Het ging heel snel bergaf en uiteindelijk gaf ze maandagavond 27 mei duidelijk aan dat het niet langer ging. De dierenarts kwam haar thuis in alle rust en omringd door haar verzorgers verlossen van verder leed. We zijn dankbaar dat we deze hartendief hebben mogen kennen en verwennen, al was het maar voor even.

=====================================

Bij ons sinds 25/04/2019

Spooky’s baasje kon helaas niet meer voor haar zorgen omwille van medische redenen. Samen met haar jongere lotgenoot Louiske kwam ze toe. Louiske zou nog een goede thuis krijgen maar Spooky maakte helaas weinig kans op haar negentienjarige leeftijd. Toch is ze nog heel vinnig en verkeert ze in goede gezondheid. Het enige zichtbare is een gezwelletje aan haar kaak. Dat zou ze al enkele maanden hebben zonder dat het aangroeit. Dat houden we dus nauwgezet in het oog.

Gelukkig heeft dit omaatje zich snel aangepast en had ze zich al gauw een zetel toegeëigend. Na twee dagen ging ze zelfs al op pad in de tuin en vonden we haar even later in “Whoopy’s” terug, de chalet die op de verste uithoek van het terrein staat.

Een kranige dame met andere woorden. Hopelijk mag ze nog lang genieten van haar vrije en rustige leventje hier.