Orange

Soms gebeurt het onmogelijke en daar kan Orang’ke nu van genieten! Adoptanten die eerder Justine, Bieber, blinde Harry én Isis adopteerde moesten van de laatste twee zorgenkindjes onlangs afscheid nemen. De poesjes waren al op zéér respectabele leeftijd bij adoptie maar het was hun bewuste keuze om deze lieverds te adopteren en ze de tijd die hen nog gegund was, dik in de watten te leggen. Isis en Harry konden zich geen betere thuis toewensen.

Een tijdje na die zwarte periode van afscheid was het gezin klaar om opnieuw twee sukkeltjes te helpen. We beseften dat de dieren die we zouden voorstellen een gouden thuis zouden krijgen dus was het voor ons een enorm moeilijke opdracht om de gelukkigen uit te kiezen die we zouden voorstellen. Er zijn er immers zovelen die we zulke thuis zouden willen gunnen!!

Tegen de tijd dat de afspraak naderde, maakten we een lijstje op met de poezen die zeker in aanmerking kwamen in hun thuissituatie én die eigenlijk dolgraag veel aandacht zouden krijgen.  Toen ze aankwamen, lag Orange in de Snoezel te slapen en kwam direct tot leven omdat hij stemmen hoorde. “Eindelijk nog wat aandacht”, hoorde je hem in zijn mauwen aankondigen en natuurlijk trok die kreet de aandacht van deze grote dierenvrienden. De liefde was direct groot en oprecht: Orange is blind, net als hun Harry was. Hij veroverde opslag harten!

We hadden nooit gedacht dat Orange nog van huis zou veranderen want hij gaat als blinde poes enorm graag buiten en dat kan natuurlijk niet als de tuin niet is afgesloten om poezen binnen te houden! Deze mensen hadden echter hun tuin helemaal omheind om blinde Harry veilig buiten te laten dus… daar kon Orange nu dan ook van genieten. Geen enkele reden dus om die enorme lieverd deze fantastische kans niet te gunnen! Hij vertrok op vrijdag 24/5 en was er erg gerust in, net als wij dat waren.

Twee dagen later krijgen we reeds het bericht dat Orange geniet van de handen én schoten van alle vier de gezinsleden. Hij is al helemaal ingeburgerd en ook met Justine en Bieber loopt de kennismaking zoals verwacht: rustig en openminded. De andere gelukkige die mee mocht, is Marjo.

Die twee lieverds hebben zich weeral verzekerd van een liefdevol plekje!

==================================

Bij ons sinds 11/03/2019.

Orange is een blinde seniorpoes, geboren in 2004. Samen met lotgenoot Simba kwam hij hierheen omdat hun vrouwtje naar een tehuis moest waar zij niet welkom waren.

Orange had een ongeluk op jonge leeftijd waardoor hij blind werd, wat maakt dat hij heel goed heeft leren leven met die handicap. Hij is vanaf het eerste moment een lieverd die niet liever doet dan aandacht geven en vragen. Hij geeft kopjes aan alles wat hij tegenkomt. Het heeft niet lang geduurd of hij zat in de tuin en liep gezwind binnen en buiten alsof hij dat al jaren gewend was.

Eerst hoopten we Orange te kunnen herplaatsen, maar eens we merkten hoe hij geniet van zijn nieuwe thuis hier én vooral ook van zijn vrijheid buiten die hij hier in alle gerustheid als blinde poes kan genieten, hebben we besloten om hem op te nemen als vaste bewoner. Met de vele soortgenoten én honden heeft hij totaal geen probleem én de verschillende vrijwilligers die ziet hij héél graag want van iedereen krijgt hij uitgebreid knuffels. Hij weet immers ieders hart te veroveren.

Duimen maar dat Orange nog vele jaartjes mag genieten van zijn onbezorgde leventje bij Het dierenthuisje.