Tiboo

13/01/2017:

Helaas hebben we vandaag afscheid moeten nemen van Tiboo. Gedurende 2 jaar en zeven maanden hebben we hem mogen koesteren niettegenstaande hij toen hij bij ons toekwam volgens de dierenarts niet veel meer tegoed had. Tiboo was een kranige jongen die zomaar niet opgaf. Hoewel zijn achterhand hem amper nog kon dragen, bleef hij doorgaan maar de laatste weken werd het steeds moeilijker om overeind te geraken. Met onze hulp lukte het eerst nog wel en eens hij dan liep, bleef hij doorgaan. Maar ook dat was nu voorbij. Hij strompelde vooruit en viel geregeld doordat zijn pootjes het niet meer aan konden.

Bovendien was hij sinds kort ook nog erg veel beginnen drinken wat wees op nierproblemen wat niet verwonderlijk is gezien alle medicatie die Tiboo al die tijd al kreeg om het voor hem aangenaam en leefbaar te houden.

In alle rust is Tiboo vanmiddag thuis ingeslapen op zijn geliefkoosde plekje op de vloerverwarming. Iedereen wist hem daar steeds te vinden. We zullen hem missen en vooral ook Kirai zal zijn vriend missen. Hij lag altijd tegen hem aan en gaf hem kopjes. Dat kon Tiboo best verdragen terwijl hij dat van anderen absoluut niet aanvaardde. Hij zal gemist worden maar het was de hoogste tijd voor hem om te rusten. 

======================================

Update 11/04/2015:

We hebben na lang twijfelen besloten om Tiboo als vaste inwoner te aanzien van Het dierenthuisje. Ten eerste wordt hij er niet jonger op, maar bovenal zijn we steeds meer van mening dat deze vinnige senior eigenlijk geen betere thuis kan treffen. Hij vindt het leven hier schitterend. We moeten alleen zorgen dat hij alle dagen zijn wandeling heeft want zijn dagelijkse sprintjes door de tuin kunnen hem niet bevredigen.

Hoewel het overeind komen na een dutje moeizamer gaat als enkele maanden geleden zou je hem nog steeds absoluut niet oud schatten als je hem door de tuin én het huis ziet huppelen.

================================

Tiboo is een gecastreerd reutje dat op vijftienjarige leeftijd toekwam. Lotgenoot zijnde van de poezen Stimpy en Blob is hij zeer sociaal met poezen én soortgenoten. Tiboo mag dan wel zijn leeftijd niet mee hebben, hij lijkt zijn derde jeugd te ervaren. Na een maand wachten op zijn baasje in het asiel kwam hij bij Het dierenthuisje terecht en dat heeft hem erg goed gedaan. Vanaf het eerste ogenblik begon hij te rennen en te spelen. Hij houdt van knuffelen en spurt nog graag enkele rondjes door de tuin. Er zit totaal geen kwaad in dit hondje!

Een schat van een hondje dat zeker nog een eigen thuis verdient bij iemand die hem kan verwennen.