Trixie

15/02/2019:

Gisterenochtend troffen we Trixie levensloos aan op haar vaste slaapplek.

Een weekje geleden merkten we op dat ze terug wat last kreeg
van haar mondje, een probleem dat nu en dan eens de kop opstak. Ze reageerde
echter goed op de medicatie die ze hiervoor kreeg en woensdagavond heeft ze
nog goed gegeten en zelfs gretig van de koekjes gesnoept.

We hadden dit dus geheel niet verwacht en schrokken dan ook toen we haar dood aantroffen.

Natuurlijk wisten we wel dat Trixie aardig oud was en
eigenlijk was het een wonder gezien haar medische problemen waarmee ze in 2015
reeds toekwam. We verbaasden ons er wel eens over dat ze nog steeds vrolijk
rond liep. Ook de dierenarts vond haar ongelooflijk kranig.

De exacte oorzaak is nu nog moeilijk te achterhalen maar
volgens de dierenarts was ze gewoon opgeleefd. Op die leeftijd en met haar
medisch dossier is het heel logisch dat haar organen stilaan uitdoofden.

Hoe dan ook, we moesten er even van bekomen. We hebben Trixie gelukkig gemaakt na
een triest verleden en we hebben haar die luxe bijna 4 jaar mogen
aanbieden.  Daar moeten we ons aan optrekken. Toch laat ze een leegte
achter want ze was alom aanwezig en kwam nog steeds graag langs om een
aaitje.  Ze vond het tijd om te gaan en volbrengt nu haar rol aan de hemel
als schitterende ster.

==================================

Update 21/09/2016:

Trixie ging vandaag na lang aarzelen dan toch naar de tandarts, Leen Verhaert. We hebben lang afgewogen of we het wel zouden doen omwille van haar leeftijd en al wat ze al had moeten doormaken. Net nu ze zo sociaal was geworden en zich zo goed thuis voelt, moesten we haar dan zo’n ingreep laten ondergaan. Bovendien is de praktijk “Dier & Tand” gevestigd in Duffel en Trixie haat autoritten… Genoeg redenen dus om weloverwogen te handelen.

Maar we hadden niet de indruk dat Trixie van plan was om snel haar hoofdje te laten hangen nu ze zich zo goed voelt dus vonden we het ook geen oplossing om haar blijvend op antibiotica en pijnstilling te zetten en zo te trachten om die steeds weer opduikende tandontstekingen te onderdrukken.

En wat zijn we blij dat we hebben doorgezet! Volgens de tandarts waren we nog net op tijd voor de ingreep. Iets later had ze mogelijk niet meer kunnen helpen. Alle tandjes op één na zijn verwijderd alsook alle wortelresten. Die ene tand zat nog goed vast maar belemmerde wel dat ze haar mondje toe kon krijgen. De oplossing was die tand dan bij te vijlen. De narcose zou te lang geduurd hebben als die ook nog verwijderd moest worden.

Trixie kwam opgelucht thuis en begon direct te eten net als haar lotgenootje Knuffel. Ze maakten samen de rit naar Duffel en kwamen samen een stukje lichter toe.

De ingreep van Trixie bedraagt 571€. Wie lieve Trixie wil steunen, is zeer welkom! Elke euro is welkom!!

===============================

Update 15/12/2015:

Het besluit staat vast: Trixie blijft bij Het dierenthuisje wonen.

We hebben lang gewacht in de hoop dat iemand haar een geschiktere thuis zou willen bieden maar helaas leek niemand Trixie dat te gunnen.

Ze heeft er bijna een half jaar over gedaan om eindelijk vertrouwen te krijgen maar nu ligt ze sinds enkele dagen te genieten in een warme mand en op de zetel in plaats van onder de kast waar ze zich voordien altijd schuil hield. We zijn echt erg gelukkig met die enorme vooruitgang.

Trixie vertrouwt nu deze gekende omgeving en haar vaste verzorgers wat maakt dat we haar nu niet nog eens die stress van verhuis willen aandoen: ze is dus nu een blijver geworden.

Tijd om voor haar een meter en/of peter te zoeken. Wie wil haar dit mooie Kerstgeschenk cadeau doen aub?

===========================================

Ondertussen is Trixie bekomen van haar kaakfracturen en kan ze terug goed eten.  Dit sukkeltje heeft nu nood aan een warme, liefdevolle thuis waar ze rustig kan open bloeien na de trieste ervaring die ze heeft opgelopen. Ze is nooit met zachtheid behandeld en dat merk je ook aan haar gedragingen. Anderzijds geniet ze enorm als ze geaaid wordt en spint dan honderduit. Ze heeft gewoonweg wat tijd nodig maar ze zal nooit slaan of bijten!

===============================

Trixie is voorlopig opgenomen bij de vaste bewoners omdat ze eerst moet bekomen van haar avonturen. Dit kattinnetje van veertien jaar viel -niet toevallig- zomaar even van een balkon van een vierde verdieping met als gevolg dat haar kin gebroken was, haar kaak aan één zijde gebarsten en de andere zijde eveneens gebroken.

Ze werd door de dezelfde chirurg geopereerd alsTurner en met succes. De kaak moet nu natuurlijk terug hechten en dat maakt dat ze voorlopig enkel mousse mag krijgen. Gelukkig is haar eetlust terug op gang gekomen en heeft ze het grootste trauma blijkbaar verwerkt. We proberen haar zoveel mogelijk aandacht te geven zodat ze wat afgeleid is en terug zin heeft om verder te gaan.

Haar karakter is erg zachtaardig en lief wat maakt dat we verwachten dat ze nog een goede thuis moet kunnen krijgen eens ze zich wat beter voelt.    

Naast een peter of meter heeft Trixie ook nood aan gezelschap. Heb jij wat tijd om bij de dieren te verblijven die in de units wachten op een adoptant aarzel dan niet ons te contacteren. Wij hebben helaas teveel werk met het onderhoud en de verzorgingen en kunnen slechts weinig tijd bij hen spenderen hoezeer we dat ook zouden willen…