Zora-

Update 09/01/2016:

Helaas is Zoratje vanmorgen overleden. De laatste dagen had ze nog enkele herseninfarctjes
opgelopen maar telkens recupereerde ze vrij snel.

Vanmorgen echter was het veel erger en oordeelden we samen
met de dierenarts dat het niet langer dierwaardig was om Zoratje in leven te
houden.  De frequentie van de atakjes werd steeds hoger en de sukkel had
niks meer aan haar leventje.

Ze is op 4 juni vorig jaar toegekomen als een groot angstig
hoopje ellende en evolueerde naar een rustig poesje dat zelfs genoot van
aandacht zolang ze maar met zachtheid werd benaderd. Eten kon ze als de beste
als wou ze haar tekorten van de tijd voordien als zwerver inlopen. Ze koos de
zachtste manden en de warmste plekjes. We kunnen gerust stellen dat dit
seniorpoesje nog een zevental maanden genoten heeft en daarvoor doen we het
uiteindelijk. Haar langer in leven houden, zou egoïstisch geweest zijn.

In alle rust is ze op haar favoriete plekje in een diepe
slaap gevallen.

==================================

Update 13/08/2015:

grote doorbraak! Vandaag mochten we Zora voor het eerst aanraken zonder dat ze een spurt nam. Al enige tijd bleef ze zitten als we haar rakelings rustig passeerden terwijl we haar toespraken. Vanmorgen namen we dan alle moed samen en probeerden we het nog eens heel rustig en ja hoor: Zora trok even met haar ruggetje maar bleef rustig zitten en leek er zelfs van te genieten.

Bovendien is haar medische toestand stabiel dus we hopen dat ze eindelijk wat kan genieten van een onbezorgd leventje.

=======================

Update 26/06/2015:

Schitterend nieuws over Zora! Hoewel we het maandag helemaal niet positief in zagen, is haar toestand gestaag gebeterd. Gisteren begon ze terug te drinken en te eten uit zichzelf als we het potje bj haar plaatsten en vandaag kwam ze zelf af naar het eten. Ze volgt daarbij haar neusje en gehoor wat terug lijkt te functioneren. Na de epilepsie-aanval bleek ze ook weer een klein infarctje opgelopen te hebben waardoor ze haar hoofdje enkele dagen schuin hield. Ze leek ook niet goed meer te horen of te ruiken. Het ziet ernaar uit dat dit zich ook hersteld heeft.

Ze heeft een heel klein beetje vertrouwen in ons wat betekent dat ze zomaar niet meer begint rond te lopen of overal tegenaan botst als we in de buurt passeren. We blijven hopen dat zowel haar medische als morele toestand nog betert zodat ze hier nog een gelukkige tijd kan doorbrengen.

=========================================== 

Update 22/06/2015:

De bloeduitslagen brachten net als de RX geen verheldering in Zora’s medische toestand. Het vermoeden blijft dus bij een neurologisch probleem dat zopas bevestigd werd.  We kwamen er net op uit dat Zora een epilepsie aanval kreeg.  We hopen dat we die aanvallen met aangepaste medicatie voortaan kunnen verhelpen en dat dit sukkeltje toch nog wat kan genieten.

Een angstig blind poesje helpen is geen evidentie. Anderzijds verdient ze ook een eerlijke kans en kan ze nog perfect genieten eens ze hier haar weg wat gevonden heeft. Dat is dan weer dubbel want daarvoor moeten we haar binnen de groep vrijheid gunnen terwijl ze zich momenteel veiliger voelt in een kleine ruimte. Bovendien kunnen we dan ook beter controleren of ze voldoende eet en drinkt. Enerzijds beter, anderzijds triest om haar op te sluiten want dat is geen leven voor een poes!

We hebben Zora dan ook ondergebracht in de Snoezel waar ze toch wat meer ruimte heeft en waar we haar toch ook nog kunnen opvolgen. Het staat nu wel vast dat Zora geen eigen thuis meer zal krijgen en bewoner bij Het dierenthuisje zal blijven. Elke steun onder de vorm van een gift of meter-, peterschap is zeer welkom!

=================================== 

Een blind, kreupel poesje werd van straat geplukt en binnen gebracht. Het diertje was erg angstig en onderkomen. Een zware verkoudheid maakte het quasi onmogelijk om te ademen en daardoor had ze ook niet meer gegeten en gedronken zodat ze uitgedroogd was.

Ze kreeg de eerste zorgen : vocht en antibiotica. Nu was het even afwachten voor we verdere onderzoeken lieten doen want ze zou een narcose niet overleefd hebben.

Zora begon terug zelfstandig te eten en te drinken maar ze bleef erg angstig. Haar aanraken was onmogelijk want dan sloeg ze in wilde paniek. Ze bleef ook erg kreupel lopen.

Vandaag, 19 juni, werd Zora duchtig onderzocht door de dierenarts. Ze werd lichtjes verdoofd om RX te nemen van de rug en heupen maar daar kwam niets uit voort. Verder werd bloed genomen en die resultaten zullen we eerstdaags toekrijgen.

We vrezen echter dat het een neurologisch probleem is wat het quasi onbehandelbaar maakt. Ondertussen zijn we ook zo goed als zeker dat Zora nooit een huispoes is geweest, dan wel een bange zwerver. Mogelijk heeft ze een hersenbloeding opgelopen en is ze daardoor plots blind geworden. Dat zou ook haar eigenaardige manier van lopen kunnen verklaren.

We wachten nu nog even op de bloeduitslag maar als daar ook geen aanwijzingen in gevonden worden dan zullen we Zora haar vrijheid binnen de groep geven in de hoop dat ze zo nog wat mag genieten zonder ondermeer het risico te lopen om overreden te worden.

Weer een sukkel bij die nooit een thuis zal vinden… help ons aub om hen te verzorgen en wordt meter of peter. Ook eenmalige giften om de medische kosten te kunnen financieren zijn zeer welkom!!