Tuur

Tuur mocht samen met Flor verhuizen. Wat een geluk voor deze twee sukkeltjes die toch wel heel wat te verwerken hebben. Ze werden uitgekozen door een grote dierenvriend die deze twee zwarte jongens graag alle tijd en rust wil gunnen om open te bloeien. Hopelijk staat Tosca en Dot ook zo’n mirakel te wachten; de twee laatste van het zevental dat zolang aandacht heeft moeten missen na een liefdevol leventje bij hun overleden, geliefde eigenaars.

====================================

Tuur is een gecastreerde kater, geboren ca 06/2014.

Hij is één van de zeven poezen die gedurende een jaar hun verzorgers hebben moeten missen. Hun beide verzorgers op leeftijd overleden op korte tijd en de poezen bleven verweesd achter. Gedurende een jaar werden ze verzorgd door de buren maar al die tijd zagen ze verder geen mensen.

Allen hebben ze tijd nodig om zich aan te passen wat niet abnormaal is gezien de omstandigheden. Voor elk van hen zoeken we rustige gezinnen want ze zijn een leven gewend geweest bij mensen op leeftijd die geen kinderen over de vloer kregen. De poezen zijn gewend om binnen te leven, al hebben sommigen toch de neiging om graag eens buiten te gaan.

Het liefst zouden we deze poezen twee aan twee zien vertrekken omdat ze in groep geleefd hebben en de kans groot is dat ze anders soortelijk gezelschap zullen missen. Kandidaat adoptanten die reeds een poes in huis hebben, komen eventueel ook in aanmerking op voorwaarde dat de poes des huizes niet te dominant is. Dit wordt steeds in overleg bekeken.

Tuur is stilaan tot rust gekomen en begint ons te vertrouwen. Voor hem is het zeker noodzakelijk dat hij steun heeft van een soortgenoot én dat hij de tijd krijgt om vertrouwen te geven.  Hij is immers een rustig leventje gewend geweest.