Vokke

13/08/2016:

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Vokke. De laatste week plaste hij steeds meer en lag hij ook geregeld in zijn ontlasting. Omdat de urine erg troebel leek lieten we die eerst onderzoeken en daaruit bleek dat Vokke ernstige nierproblemen had. Hij deed eigenlijk niets meer met alles wat hij dronk of at. Zijn blinde oogjes bleven ontsteken en dat konden we enkel nog verhelpen door operatief de ogen te laten verwijderen maar dat zou hij -gezien zijn toestand- niet aankunnen.  Dat alles wetende samen met het feit dat de lieverd nog steeds erg onzeker en ongelukkig was door zijn blindheid in deze omgeving hebben we Vokke verlost uit zijn lijden. Misschien hadden we nog enkele dagen kunnen wachten maar de mogelijke lijdensweg die hem te wachten stond wilden we hem besparen.

We betreuren dat we er niet in geslaagd zijn om deze zachte senior nog de luxe te schenken van een eigen knusse thuis maar helaas werd hij door velen afgeschreven voor zijn blindheid.

Vokke is in alle rust op zijn geliefde kussen in slaap gevallen en straalt nu als een heldere ster aan de hemel.

========================================== 

Update 20/04/2016:

Gisteren werd Vokke geopereerd. De verzorging aan zijn zeer rotte tandjes kon niet langer wachten maar ook het gezwel aan zijn poep moest dringend verwijderd worden. Hij werd dan uiteraard ineens gecastreerd want de tumor was helaas een gevolg van het feit dat hij niet tijdig gecastreerd werd. Het was een zware ingreep voor deze lieverd maar zo kon hij ook niet verder. Door zijn pijnlijke mond kon hij amper eten en door het gezwel kon hij erg moeilijk zijn behoefte doen en zeker al niet zonder pijn. De wonde was dan ook serieus ontstoken.

Nu de oogjes nog maar daar wachten we even mee. Voorlopig doen we er zalf in om dit te verzachten en zodra het lukt en hij wat opgeknapt is, maken we een afspraak bij de oogspecialist voor controle.

================================

Vokke is een blinde en magere Tibetaanse Terriër van een jaar of 10. Zijn ogen waren bij aankomst erg ontstoken en zijn tanden zijn er erg aan toe. Een ontstoken gezwel aan de aars maakt het voor deze lieverd niet aangenamer.

We gaven hem alvast een knip- en wasbeurt wat hem alleszins al goed deed. Woensdag aanstaande zullen zijn tandjes en het gezwel onder handen genomen worden. Weer een stapje in de goede richting. 

Niettegenstaande Vokke niets meer ziet, trekt hij goed zijn plan en is hij super lief, aanhankelijk én vrolijk. Hij kan enorm goed opschieten met soortgenoten maar ook poezen vormen geen enkel probleem. Een schat dus die eigenlijk ook nog hoopt op een eigen thuis waar hij lekker verwend wordt.

Wij knappen hem alleszins eerst op en dan maar hopen dat hij het geluk van een eigen thuis mag treffen… Steun via meter- of peterschap wordt alleszins zéér gewaardeerd!