Wardje

Bij ons sinds 26/01/2014 – geboren ca 06/2006

Na scheerbeurt en tandoperatie

16/05/2019: Wardje woont reeds meer dan vijf jaar bij Het dierenthuisje. Dat hij een bijzondere gast is, staat als een paal boven water. De ene keer ziet hij wit, een week later ziet hij geel. Zo gaat het al heel wat jaren, maar een echt zieke indruk geeft hij nooit. Nu was zijn vacht echter zodanig plakkerig dat we besloten in samenspraak met de dierenarts om hem eens onder narcose te brengen voor een tandverzorging en dan zouden we meteen ook zijn vacht scheren. We hebben speciaal gewacht tot de temperatuur wat standvastiger was en dus was het nu, maandag 13 mei, het geschikte moment.

Wat gepland was als een lichte tandverzorging werd een serieuze ingreep want de dierenarts moest al zijn tanden verwijderen. Er werd tevens bloed genomen alsook een biopt van zijn huid. We schoren Wardje nog snel voor hij weer wakker werd zodat hij kon ontwaken in een zomers tenuetje.

Een dag later kregen we de bloedresultaten van Wardje en die waren perfect. Alle waarden waren zoals het hoorde.  Het huidonderzoek duurt langer dus daar moeten we nog even op wachten. In ieder geval is Wardje gelukkig zonder tandjes en vette vacht.

=========================

Wardje werd binnen gebracht door een dame die naar het bejaardentehuis moest. Hij was erg onderkomen en zijn velletje was vooral op de buik volledig bloot en ontstoken. Zijn mondje was één grote ontstoken boel en in plaats van wit zag hij zwart.

We lieten hem zo snel mogelijk door de dierenarts een opknapbeurt geven en dat heeft hem deugd gedaan. Toch bleek Wardje geen stabiele gezondheid te hebben. Toen hij hier enkele maanden vertoefde kregen we een boze telefoon dat Wardje de kat was van de beller en niet van die dame die hem had binnen gebracht. Een erg verwarrende toestand maar toen de man kwam kijken naar zijn kat wilde hij de medische kosten alleszins niet terug betalen.

Enkele maanden later…

We hadden er absoluut geen goed gevoel bij. Wardje zou een vergiftiging gehad hebben, aldus de zogezegde eigenaar, en hij zou terug verdwenen zijn nadat ze hem ’s avonds hadden buiten gezet. Ziek of niet; het was hun gewoonte om de katten ’s avonds buiten te zetten dus ook Wardje moest daaraan geloven.

Wardje bij aankomst

Nogmaals; wat we van dit verhaal mogen geloven, is onbekend maar we weten wel dat hij zich hier nu helemaal tiptop voelt dankzij wat immuniteitsversterkers. Zijn medische toestand vraagt alleszins serieuze opvolging.