Wobbles

Vanmorgen hebben we erg plots en totaal onverwacht Wobbles verloren. Gisterenavond nog kwam hij zoals gewoonlijk goed eten. Hij reageerde op het schudden met de koekjes waarop hij zo gek was en heeft zich ook daaraan nog tegoed gedaan. Er was eigenlijk niets abnormaals te merken aan deze lieverd.

Hij had zich in het weekend wel wat gekwetst aan zijn pootje waarvoor hij medicatie kreeg maar dat kan zeker geen doodsoorzaak zijn. Het is een raadsel hoe en aan wat Wobbletje overleden is. Hij was dan wel aidspatiënt maar ook dat kan normaal niet zo abrupt een einde aan zijn leventje brengen. Verder vertoonde hij immers geen symptomen van de ziekte. Er was enkel vast gesteld dat hij drager was wat niet betekent dat de ziekte ooit zou uitbreken.

Een feit is wel dat Wobbles erg mager was en bleef niettegenstaande we hem allerlei lekkers toeschoven. Zijn bloedwaarden waren echter wel ok dus ook daar niets bijzonders op te merken.

Toen we hem vanochtend overleden aantroffen, kregen we een slag van de hamer. We hadden hoogstwaarschijnlijk niets kunnen veranderen aan zijn heengaan maar de gedachte dat deze lieverd zo eenzaam is moeten sterven, doet pijn. Er valt een enorme leegte bij het heengaan van Wobbletje…

=============================

Wobbles is een gecastreerd katertje, geboren in 06/2014. Deze lieverd is een hele bijzondere jongen en de adoptant die hem in huis wil nemen, zal uit heel goed hout moeten gesneden zijn. Dit is Wobbles’ verhaal: hij werd samen met zijn zusje geadopteerd door twee grote dierenvrienden die kort erna te weten kwamen dat beide diertjes cerebellaire ataxie hadden. Bij onderzoeken bleek dat echter niet het enige te zijn. Wobbles bleek ook drager te zijn van  het kattenaidsvirus en zijn zusje bleek een hersentumor te hebben. Al gauw drong zich een noodzakelijk afscheid op van het zusje wat Wobbles erg trof. Hij kreeg een nieuw vriendje waar hij een vriendschap mee opbouwde.

De wegen van hun eigenaars gingen echter gescheiden verder waardoor Wobbles en zijn nieuwe vriend werden toevertrouwd aan een familielid die het beste met hen voor had. Daar was echter voor Wobbles één grote storende factor: een energiek kindje van vijf jaar. Wobbles voelde zich niet meer goed in die omgeving en zo zochten zijn eerste verzorgers een oplossing voor hem.

Het grootste probleem is echter niet het feit dat hij drager is van het aidsvirus want deze lieverd doet zelfs geen vlieg kwaad en bovendien is het absoluut niet gezegd dat het ooit zal uitbreken, dan wel de intensiteit van zijn ataxie. We hebben al vaker poezen met ataxie opgevangen en ook herplaatst; denk maar aan Dribbel & Dixie en onlangs nog Bieber. Wobbles heeft het in veel ergere mate. Dat maakt dat vele mensen dit zielig vinden en het niet aandurven om zo’n poes in huis te nemen. Absoluut onterecht want Wobbles voelt zich perfect gelukkig ondanks zijn aandoening. Hij mag dan moeilijk lopen en geregeld vallen… hij is dit sinds zijn geboorte gewend en vind zijn leventje schitterend.

Het liefst van al zouden we hem natuurlijk gelukkig zien in een eigen gezin waar hij veel aandacht krijgt. Met honden of soortgenoten heeft hij totaal geen problemen. Alleen mogen het natuurlijk geen al te hevige dieren zijn die hem achterna zitten. Een begripvol poesje dat hem begeleid, zou schitterend zijn en vooral menselijke aandacht… dat heeft hij voornamelijk nodig.  Het spreekt vanzelf dat we eventuele adoptanten van alle informatie voorzien en ook later met raad en daad zullen blijven bijstaan.

Als er niemand zich meldt voor Wobbles die echt geschikt is dan zal deze poes hier oud mogen worden maar we beseffen dat hij veel beter verdient.