Zina

Zina krijgt een gouden mandje als gezelschap bij één van onze adoptiepoesjes. Dori werd in 2010 bij Het dierenthuisje geadopteerd en is zowat hetzelfde karakter als Zina: heel rustig en teruggetrokken maar super lief! Begin augustus mag ze verhuizen.

===================================

Zina is een gesteriliseerd kattinnetje, geboren juni 2011. In 2013 werd ze afgestaan bij onze collega’s van Het Blauwe Kruis waar ze na enkele maanden geadopteerd werd. Ze werd echter na een week al terug gebracht wegens “te schuw”. Sindsdien verbleef Zina in het asiel wat maakt dat ze daar gedurende een jaar heeft gezeten. Zina was erg bang en kreeg daardoor geen kans op adoptie.

Toen we haar op 6 juni hier opvingen, kroop ze angstig weg om na enkele weken te voorschijn te komen. Ondertussen komt Zina aandacht vragen als we zitten of liggen; het liefst komt ze op bed kopjes geven en rollebollen van genot. Als je recht op haar toeloopt gaat ze lopen. Zina heeft dus een rustige thuis nodig (zonder kleine kinderen) en dan zal ze snel tot rust komen en liefde geven.

Zeker is dat er totaal geen agressie in haar schuilt; ze is super lief en onderdanig wat maakt dat haar soortgenoten daar wel eens van durven te profiteren. Een thuis zonder soortgenoten of met een niet dominante poes zou ideaal zijn. Zina kan eventueel binnen leven.

We hebben Zina eerst laten bekomen om te kijken wat best voor haar is maar nu merken we dat ze toch voorrang zou geven aan een thuis zonder al teveel spinners om haar heen als we haar laten kiezen. Daarom gaan we dus op zoek naar de geschikte match. Ben jij die rustige dierenvriend met geduld en héél veel liefde te geven? Dan is Zina een goede kandidaat…