Zoro

17/03/2015: Vanmorgen hebben we Zorro moeten afgeven. Gisterenavond wisten we eigenlijk al dat we vanmorgen de dierenarts zouden moeten bellen. De nacht is hij gelukkig nog rustig door geraakt maar vanmorgen was het tijd. Alle symptomen doken op van vergiftiging ten gevolge van de lever die het opgaf.

Zorro is op zijn zachte kussentje, waarop hij zich steeds nestelde, heel zachtjes in een diepe slaap gevallen. We hebben hem met veel liefde tot op het laatste verzorgd.

============================

Update 11/03/2015:

Zorro is sinds vanavond terug thuis. De bloedwaarden zijn weer ronduit slecht en geven vooral afwijking op lever en gal. Nieren zijn nog prima. Er werden ook nog enkele andere testen gedaan om zaken uit te sluiten en dat is allemaal ok. Volgens de dierenarts en het labo kunnen we weinig of niets doen en is het gewoon een gevolg van het ouder worden. Toch gaan we op zoek of we toch niets meer kunnen doen met homeopathie of wat dan ook.

Wie ervaring heeft met een poes die leverproblemen had, mag die ervaringen altijd delen!

Concreet wil dit dus zeggen dat we Zorro momenteel ook weer palliatief verzorgen. We geven hem zoveel mogelijk aandacht en knuffels, lekkers -voor zover hij dat wil tenminste- en zoveel mogelijk warmte en vocht. Verder is het afwachten hoelang we Zorro aan het spinnen kunnen houden.

===============================

Zorro is de volgende gedumpte senior waarvoor we alles op alles zetten. Ook hij heeft al een tijdje ter adoptie op de site gestaan maar niemand vroeg naar hem.

Op 4 december werd hij afgestaan door een dame van tachtig die toen moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Ze deed daarbij afstand van haar hondje Fleur en poes Zorro omdat ze te oud waren en ze er teveel werk mee had. Fleur was trouwens na zes jaar nog niet zindelijk want mevrouw had haar als pup aangekocht en natuurlijk was het haar niet meer gelukt om het beestje op te voeden. Ze bond Fleur dan maar aan de tafelpoot aan een lange looplijn en ’s nachts mocht ze -winter en zomer- in het tuinhuis slapen.

Zorro had een beter leven gekend bij de dame, althans dat was onze indruk toch. Als een ronde, gezond ogende poes kwam hij toe. Natuurlijk was hij erg onzeker en ongelukkig met de nieuwe omgeving wat resulteerde in wegkruipen onder de zetels of bed.  Pas een tweetal weken geleden begon Zorro zich wat thuis te voelen en konden we hem echt aanhalen. Hij zocht ons gezelschap op en genoot van wat getroetel. De adrenaline viel bijgevolg weg en daar gingen we…  Plots kreeg hij een hele andere uitdrukking op zijn snoetje; hier was iets niet pluis.

Zorro begon af te vallen en even later kreeg hij ook problemen met zijn vochtregulatie. Omdat we hem niet nog meer stress wilden aandoen en zijn vertrouwen niet wilden schaden, probeerden we hem zo goed mogelijk in het oog te houden en aan te zetten om meer te drinken én te eten. Dat leek ook nog te lukken tot we vanmorgen plots opmerkten dat hij last kreeg van hevige krampen. Overal probeerde hij zich te zetten met her en der enkele druppeltjes diarree als resultaat. Toen bleek ook dat de brave senior heel wat vocht had verloren en dus zat er niets anders op dan ons te wenden naar de dierenarts.

Sinds vanmiddag is Zorro daar nu in observatie. Hij heeft vocht toegediend gekregen en er werd bloed en een staal van de ontlasting naar het labo verzonden. De sukkelaar blijft nu de nacht bij de dierenarts tot we morgenvroeg meer weten van het labo.

Volgens de laatste berichten van het vroegere thuisfront van Zorro en Fleur zou hun vrouwtje reeds enige tijd terug zijn uit de kliniek en van plan zijn om terug een jong hondje en poes aan te schaffen. De hulp van de dochter werd ingeroepen in de hoop dat zij haar moeder op andere gedachten zou brengen maar die vindt dat ze dit haar moeder niet kan weigeren…

We hopen uit de grond van ons hart dat we morgen beter nieuws hebben over Zorro.

====================================

Zorro werd samen met het hondje Fleur afgestaan; een gecastreerde kater geboren ca 06/2004. Zorro is zeer lief naar mensen toe en heel aanhalig. Ook met hondjes en soortgenoten kan hij het heel goed vinden.

Zorro heeft vooral menselijke aandacht nodig.