Laatste goede daden van dit jaar?

Op vrijdag 29/12 kregen we een dringende oproep van de eigenaar van drie hondjes en een poes. Het leek eerst een erg schrijnende situatie. Uit het verhaal van het ontroostbare baasje moesten de drie hondjes plots weg vóór 1 januari omwille van onverdraagzaamheid van de onderburen.

De vrederechter had hen een dwangsom opgelegd van 1/1 van maar liefst 500€/dag als de dieren niet voor die tijd uit het appartement weg waren. De onderburen die eveneens drie honden en een poes hebben, mogen ze wel houden… Dat stemt tot nadenken.

Op zaterdag 30/12 haalden we de hondjes op. Leibanden hadden ze niet aan, de vacht van de dieren stonk naar sigarettenrook. Bij thuiskomst bleek de toestand veel erger dan dat. Het oudste Maltezertje, Dempsey, de mama van het mannelijke Maltezertje, heeft een groot, hard gezwel op de buik. Haar poep is ontstoken en het haar verkleurd van de diarree. Ze is 14 jaar en ze blijkt doof te zijn. Zij is gelukkig gesteriliseerd, aldus de eigenaar.

Rambo, het zoontje, is 9 jaar en niet gecastreerd. Hij valt constant zijn mama lastig. Ook hij heeft een groot gezwel aan de aars (gevolg van het niet castreren) en een gezwel op de flank wat goedaardig kan zijn.

Doedel, de Shih-Tzu die volgens de eigenaar 8 jaar zou zijn maar er in werkelijkheid 14 is, is er nog véél erger aan toe. Hij is ook niet gecastreerd, heeft een uitpuilend oog door een onverzorgde ontsteking en loopt kreupel.

We hebben de drie sukkels sinds een uur of vier in huis en we zijn gestart met hen, na een eerste kennismaking met de andere bewoners en de tuin, een wasbeurt te geven. De stank is alvast weg! Toen hebben we alle mankementjes vast gesteld en met de dierenarts telefonisch overlegd. Woensdag zullen ze alle drie grondig gecontroleerd worden want vermoedelijk zijn er ook nog tandproblemen die we nu nog niet kennen.

Morgen, 31/12, wordt Rambo alvast chemisch gecastreerd zodat mama Dempsey zo snel mogelijk wat rust krijgt.

Bono en Mozy accepteren de nieuwkomers gelukkig en ook de poezen laten hen, na de eerste drukte die ze veroorzaakten, links liggen.

Op donderdagavond, 28/12, omstreeks 21u kregen we nog een oproep van mensen die aan de deur een zwerfpoes hadden gevonden. Ze waren met het diertje naar de dierenarts geweest die de plaatselijke zwerfkattencampagne doet en volgens haar is ze hoogzwanger. Ze kwam een half uurtje later toe.

De buik stond enorm gespannen en het lieve beestje was uitgehongerd. Als we aan haar buikje raakten dan gromde ze. We brachten haar onder in de logeerkamer waar we het lekker warm maakten en ze viel zowat dadelijk in ’t slaap. De sukkel was doodop. Gezien de dierenarts net twee dagen belet was, besloten we even aan te kijken en we merken op dat de druk op haar buikje is afgenomen. Ze is nog wel rond maar ze voelt zich veel comfortabeler. Vandaag heeft ze ook voor het eerst vaste ontlasting in de bak achtergelaten. De vorige dagen heeft ze alle voeding gewoon verteerd dus ze moest wel erg hongerig geweest zijn. Nog steeds slaapt ze erg veel en geniet ze enorm van haar rust en het lekkere eten. Benieuwd wat de dierenarts over haar zal zeggen…

We blijven bezig tot op de laatste dag van het jaar!

Wil jij nog een goede daad stellen, dan kan je één van deze lieverds gelukkig maken door hem/haar te steunen via peter-/meterschap of door een gift. Ze zullen het héél erg goed kunnen gebruiken.