Rambo, Dempsey en Doedle… vijf dagen na hun aankomst

Zoals je kon lezen onder onze laatste goede daden haalden we op zaterdag 30/12 drie honden op bij de eigenaars die gedwongen werden om hun honden te herplaatsen. Eerst leek het ons een erg vreemd verhaal en werden de mensen oneerlijk behandeld maar toen we de toestand van de dieren zagen, waren we al snel een heel andere mening toegedaan.

De eerste indrukken waren niet positief maar veel erger werd het toen we hen bij thuiskomst eens goed konden bekijken. Onderweg hadden we al ondervonden dat ze alle drie last hadden van diarree. De dekens konden bij thuiskomst niet snel genoeg de auto uit.

Omdat de sigarettengeur in hun vacht zo doordringend was, hadden we geen andere keuze dan hen in bad te zetten. Toen zagen we pas echt hoe onderkomen ze wel waren. Op zondag 31/12 gingen we alleszins al met Rambo, de Maltezerreu naar de dierenarts voor een chemische castratie want die kon het niet nalaten om zijn mama constant lastig te vallen. Na het lange weekend kwam de dierenarts dan hierheen en werden de medische verslagen opgesteld.

Het werd een hele lijst. Rambo is er nog het best aan toe maar hij is dan ook de jongste. Hij krijgt deze week nog een volledige opknapbeurt waarbij hij gecastreerd zal worden, zijn twee gezwelletjes zullen verwijderd worden én zijn tanden krijgen verzorging.

Zijn mama, Dempsey, zou gesteriliseerd zijn maar dat zal morgen gecontroleerd worden met een echo. We zijn daar immers niet zo zeker van. Zij heeft echter een enorm gekraak op de longen waardoor het voor de dierenarts zelfs onmogelijk was om het hart te beluisteren dat ongetwijfeld ook ondersteuning zal nodig hebben. Zij heeft een melkkliertumor en rotte tanden. Deze lieverd staat nu op medicatie voor de longen en krijgt alvast antibiotica voor de tandontsteking.

De Shih-Tzu, Doedel, is de allergrootste sukkelaar. Zijn linker oog is door de druk van een oude ontsteking uitgeduwd. Wat moet dat beestje pijn gehad hebben! We hebben voor hem direct hartmedicatie moeten opstarten. Hij krijgt ook vochtafdrijvers om het hem comfortabeler te maken en antibiotica voor de tandontsteking. Ook zijn gebit is gans rot.

Hopelijk krijgen we Dempsey’s hart snel wat stabieler zodat ze alsnog kan geholpen worden met een operatie. Voorlopig kunnen we voor haar en voor Doedle niet veel meer doen dan consequent de medicatie toedienen en hun toestand nauwgezet in het oog houden.

We hopen dat Rambo gauw een thuis mag vinden zodat Dempsey wat meer rust krijgt. Het zal haar gezondheid zeker ten goede komen.

Verder sluiten we een pleeggezin voor Dempsey en/of Doedle niet uit dus mocht iemand interesse hebben om één van hen of hen beiden op te vangen, aarzel dan aub niet om ons te contacteren via mail: info@hetdierenthuisje.be. We geven je er graag meer informatie over.

En natuurlijk hopen we dat ze wat steun mogen krijgen. De medische kosten lopen tijdens de eerste week van het jaar al aardig op dus elke euro is een welkom geschenk!

Hoe meer dit bericht gedeeld wordt, des te meer kansen deze lieverds hebben. Ze verdienen het écht! alvast bedankt voor jouw medewerking!