Bea

Kleine rechtzetting: de vinder liet ons zopas weten dat de dierenarts Bea niet controleerde op geslacht, dan wel vaccineerde en ontwormde. Zij waren zelf de mening toegedaan dat het een geitje was en lieten het verder niet controleren. Wat het ook zij, Bea of Beo, het is een lieverd.  Ze moet alleen nog wat meer vertrouwen krijgen in mensen. Met het varken, Ozzy, klikt het alleszins goed.

=================

Bea werd te vondeling gedropt in een weiland. Het jonge geitje stelt het ondertussen goed. Een eerste contact met zijn volwassen soortgenoten hier, Ygor en Loes, leek heel goed te verlopen. Een dag later was het echter geen peis en vree meer… Noodgedwongen moesten we Bea afzonderen en brachten we haar onder bij de varkens en kippen. Dat vond ze prima want nu werd ze niet meer geterroriseerd door die twee grote pesters.

Bea eet goed en als ze ’s avonds slapen gaat, kruipt ze in een legbak van de kippen; lekker warm! Ze is echt nog wel klein. We vermoeden dat Bea wel eens Beo kan worden want we twijfelen ten zeerste aan het verslag van de dierenarts die haar eerst onderzocht. Binnenkort gaan we daar zekerheid over hebben. Voorlopig doet het er ook helemaal niet toe; het geitje moet eerst opgroeien en onze taak is nu om haar veilig door de winter te loodsen.

Wie Bea wil steunen, is welkom om haar peter of meter te worden!