Bichat

Hopelijk heeft Bichat nu zijn blijvende thuis gevonden! Hij zal er als enige poes verwend worden en véél aandacht krijgen.

============================

Helaas: Bichat had een liefdevolle thuis gekregen maar de huispoes wilde hem niet aanvaarden waardoor beide poezen in stress kwamen die dag na dag opliep en dat mag uiteraard niet de bedoeling zijn. Het beste was dat Bichat terug kwam en gelukkig vond hij dat niet te erg. Bichat vond direct terug zijn weg hier en loopt weer rond alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Hier heeft hij ook helemaal geen probleem met alle soortgenoten rondom hem.

Om hem nu terug te behoeden voor een ontgoocheling lijkt het ons verstandig om hem te plaatsen als enige poes in een gezin of met een poes die zeker niet dominant is. Honden vormen ook echt geen probleem zolang ze hem natuurlijk gerust laten.

Hopelijk vindt Bichat nu snel zijn ware thuis!?

Bichat is een gecastreerde kater, geboren in 2016. Hij werd gevonden nadat hij aangevallen was door een hond en binnen gebracht bij de dierenarts. Toen bleek dat hij totaal blind was. De poes was blijkbaar al een tijdje aan het zwerven en kwam ongelukkig ook nog een hond tegen die hem niet goed gezind was. Hij was ook erg mager.

Uiteindelijk is hij na een tweetal weken aardig bekomen. Bichat is een lieve jongen die best met soortgenoten en honden kan eens hij ondervindt dat ze hem gerust laten. Zijn blindheid is onomkeerbaar. Daar kunnen we niets meer aan doen en het vraagt ook geen nazorgen. De wonden van de beten zijn volledig genezen en hij eet voor tien dus hij is al aardig bijgekomen.

Bichat zou natuurlijk best leven in een beschermde omgeving. Dat wil zeggen, een leven als binnenpoes. Als de tuin goed omheind is, zou hij daar mogelijk ook van genieten maar het is absoluut geen noodzaak.

Hopelijk vindt deze lieve jongen snel een knusse thuis!