Bichat

Bichat verhuist aanstaande week naar zijn nieuwe gezin waar hij in een beschermde omgeving ook buiten zal kunnen zodat hij meer beweging krijgt en hopelijk wat kilootjes kwijt geraakt.

=============================================

Tot onze grote spijt moet de blinde Bichat na een half jaar adoptie terug op zoek naar een thuis. Eerst bleek een veilige thuis waar hij binnen bleef het ideale voor deze lieverd maar nu blijkt dat Bichat te weinig beweging heeft waardoor hij sloom wordt en overgewicht heeft gekregen. De adoptant meldt tevens dat ze binnenkort fulltime gaat werken waardoor Bichat de luxe die hij nu kent daar zijn personeel gans de dag ten dienste staat, ook zal moeten inboeten.

Ze is van mening dat hij beter een thuis zou krijgen waar hij ook buiten kan maar dan moeten we natuurlijk wel op zoek naar een tuin die goed omsloten is zodat hij beschermd is. Hopelijk vinden we gauw dat ideale plekje voor hem! Het wordt immers tijd dat deze trouwe kater eens een vaste stek mag krijgen waar hij de rest van zijn leventje mag doorbrengen.

==============================================

Bichat is een gecastreerde kater, geboren in 2016. Hij werd gevonden nadat hij aangevallen was door een hond en binnen gebracht bij de dierenarts. Toen bleek dat hij totaal blind was. De poes was blijkbaar al een tijdje aan het zwerven en kwam ongelukkig ook nog een hond tegen die hem niet goed gezind was. Hij was ook erg mager.

Uiteindelijk is hij na een tweetal weken aardig bekomen. Bichat is een lieve jongen die best met soortgenoten en honden kan eens hij ondervindt dat ze hem gerust laten. Zijn blindheid is onomkeerbaar. Daar kunnen we niets meer aan doen en het vraagt ook geen nazorgen. De wonden van de beten zijn volledig genezen en hij eet voor tien dus hij is al aardig bijgekomen.

Bichat zou natuurlijk moeten leven in een beschermde omgeving. Dat wil zeggen, een leven als binnenpoes of als de tuin goed omheind is, zou hij daar zeker ook van genieten. Hopelijk vindt deze lieve jongen snel een knusse thuis!