Dikkie

Dikkie (° ca 1 juni 2019) kwam toe op 17/12/2022. Hij was een zwerver in de tuin van een dame die er niet meer voor kon zorgen. Omdat hij vertrouwen had in zijn vaste verzorgster hoopten we dat hij zich op kortere tijd wel socialer zou gedragen naar ons toe.  Hij was  een leventje gewend van vrije ingang binnen/buiten maar door zijn zwerversbestaan had hij het moeilijk om andere mensen te vertrouwen. Toch zagen we hem steeds rustiger worden maar gezien er totaal geen interesse voor hem kwam van geschikte kandidaat adoptanten kozen we ervoor om hem de vrijheid te geven in de groep.

Dat wil zeggen dat Dikkie de tijd kreeg om op eigen tempo alles en iedereen te verkennen.  Hij loopt ondertussen vrolijk en onbezorgd over het terrein en weet de weg te vinden naar de verwarmde chalets dus kreeg hij min of meer zijn vertrouwde leventje terug zonder teveel verplicht contact met mensen.

Na een dikke maand liet Dikkie zich aaien door zijn gekende verzorgers en hij is ook steevast van de partij als er lekkers wordt uitgedeeld.

Of we Dikkie plezier doen met een eigen thuis voor zich alleen betwijfelen we momenteel gezien hij dan weer eens al die stress door moet maken die de aanpassing met zich zal meebrengen. Momenteel is het daar zeker nog te vroeg voor maar mocht ooit het moment komen dat we merken dat hij meer aandacht nodig heeft dan wat wij hem kunnen bieden, dan gaan we het ideale gezin voor hem zoeken.

Momenteel zou hij erg geholpen zijn met een lieve meter of peter.