Hettie

Hettie is helaas bezweken onder haar aanslepende ziekte. In april 2020 brak de aids uit waardoor een simpele verkoudheid haar fataal werd. Ze heeft gelukkig nog een dik jaar mogen genieten van een zorgeloos leventje én ze heeft niet nodeloos moeten afzien.

========================================================

Bij ons sinds 15/06/2019

Hettie kwam bij ons terecht via een collega-asiel. Ze is nog een vrij jong poesje, geboren ca juni 2011. Toch was ze voor hen moeilijk te herplaatsen omdat uit de bloedanalyse kwam dat ze FIV-positief bleek te zijn.  Gezien ze een zwervertje was dat van straat kwam en uiteraard dus erg angstig was in de kleine ruimte waar ze verbleef, was het belangrijk dat ze zo snel mogelijk naar Het dierenthuisje kwam.

Gelukkig was de FIV nog helemaal niet uitgebroken en dat wilden we zo houden. Stress is dan echter een factor die zoveel mogelijk moet vermeden worden. De verhuis heeft haar goed gedaan! In het begin zagen we Hettie niet. ze stak zich constant weg als ze iemand zag lopen maar sinds de koude van de eerste winter die ze bij ons doormaakt, heeft ze haar angst wat weten te temperen. Ze komt nu veelal in de Prutskes opwarmen en we vermoeden ook dat ze er ’s nachts slaapt als het stil is.

Haar koddige uiterlijk spreekt menig verzorger aan maar voorlopig moeten we blij zijn met bewondering van op afstand. Wie weet zal dat ooit veranderen!