Isis

Totaal onverwacht kreeg Isis het mooiste Kerstgeschenk ooit: ze vertrok vandaag naar haar eigen liefdevolle thuis! Toen dit poesje toekwam in juli van dit jaar in erg onderkomen toestand en vreselijk bang hadden we nooit durven dromen dat zij ooit zodanig zou ontplooien en opknappen dat ze nog de kans zou maken op een eigen plekje.

Toen we echter vernamen dat de adoptanten die vorige week Bieber en Justine adopteerden plaats hadden in huis en in hun hart voor een oudje dachten we meteen aan Isis. Er gaat geen dag voorbij of ze neemt plaats aan tafel op iemands schoot tijdens de lunch. Ze had nood aan meer aandacht en nu ze in goede gezondheid verkeert was er geen enkele reden om haar dat genot te ontnemen.

De dierenvrienden waren snhel gecharmeerd door de knuffelaar en ze vertrok mee huiswaarts. Weer een prachtig eindejaarsgeschenk voor haar zelf, voor de adoptanten en voor alle mensen die haar gekend en verzorgd hebben. We hopen dat ze nog héél lang mag genieten!

=======================================

Dit kattinnetje had geluk dat ze ontdekt werd. Het adres waar ze vertoefde werd bezocht door de verantwoordelijke van de plaatselijke zwerfcampagne omdat ze er kittens had zien lopen. De diertjes zaten in een uiterst onderkomen omgeving en waren allemaal ernstig ziek. Twee kittens ervan kwamen naar Het dierenthuisje. De dame merktte echter ook een volwassen poesje op dat ineen gedoken tussen de vuilbelt zat. Toen ze de eigenaar van het pand vroeg wie dat poesje was, zei hij simpelweg “oh, die zal één van de dagen wel dood liggen”.

Niet dus… ze vertoeft nu hier. De sukkel is weliswaar erg onderkomen. Zowel luizen als vlooien nestelden op haar dun behaarde velletje en natuurlijk had ze net als de kittens een zware verkoudheid.

Isis is wat angstig maar laat zich gelukkig wel verzorgen. Hopelijk kunnen we haar terug wat vertrouwen laten krijgen in mensen.  Voorlopig behandelen we de voornaamste problemen waarna we bloed zullen laten nemen zodra ze wat aangesterkt is. Dan zullen we pas weten of en wat er verder aan de hand is.

Isis verdient zeker ook de steun van een peter of meter.