Kattinnetje één oog

update 24/07/’13: Schitterend nieuws: het baasje van dit poesje werd gevonden!

Vanmorgen stonden we er weer even van versteld hoe klein de wereld wel kan zijn… We kregen telefoon van een adoptant die op onze website gelezen had over het gevonden poesje. Dat moest het katje zijn dat haar moeder momenteel eten gaf omdat de buren enkele dagen met vakantie waren! en ja hoor, het adres klopte! Sinds zaterdag had ze de poes nergens meer gezien en ze vreesde het ergste. De eigenaar die vannacht was thuis gekomen, zag vanmorgen al direct aan de hoeveelheid voer dat de poes niet was komen eten en ook zij vreesde dat ze hun senior niet meer levend zouden terug zien. Poeslief bleek immers 17 jaar te zijn én een schildklierpatiënt.

Een combinatie van ouderdom en warmte moet haar op een dwaalspoor gebracht hebben. Ze wilde bij de tijdelijke verzorger ook niet goed eten waardoor ze haar medicatie niet goed innam. Dat kan dan weer de oorzaak zijn dat ze duizelig was, geen eetlust had en bijgevolg ook uitdroogde.

We konden gelukkig het goede nieuws brengen dat ze ondertussen -na een nachtje bij de dierenarts aan het infuus door te brengen- toch goed gegeten had. Hopelijk kan ze snel terug naar haar eigen thuis en komt ze er terug bovenop!

========================================

Vandaag, 23 juli ’13 kregen we een oproep van een dame die een mager kattinnetje op straat gevonden had waarvan één oogje verwijderd was. Het werd direct duidelijk dat het oogje operatief verwijderd werd en dat er ook bloed genomen werd. Toch moet ze al een tijdje op de dool zijn want ze was erg mager. Zaterdag zou ze nog een heel klein beetje gegeten hebben maar daarna ging het bergaf.

Toen we haar vanmiddag toekregen was ze uitgedroogd. We brachten haar naar de dierenarts waar ze momenteel aan het infuus ligt. We hopen dat sit haar terug mag opkrikken.

Dit poesje werd gevonden in Sint Job, maar mogelijk is ze door een kattenhater verder van huis gedumpt? Wie tips heeft om de eigenaar terug te vinden, kan dit melden op het nummer: 0476/951998.