Oma (Minoe)

Op woensdag 24 juli ’13 kregen we een oproep van een dame die een poesje had gevonden dat dringend verzorging nodig had. Net die ochtend was het andere vondelingetje met één oogje huiswaarts gekeerd en de volgende stond al op de stoep in ongeveer dezelfde omstandigheden.

Al snel werd duidelijk dat het om een oud diertje ging en dat ze doof was. Gisteren, 30/07/’13 lieten we bloed van “Oma” nemen omdat we het niet betrouwden. Niet alleen had ze een zware verkoudheid, ze bleef teveel vocht verliezen en leek wat wankel op de pootjes te staan.

Vanmorgen kregen we een mail met haar foto: “Minou werd gezocht”! Dolgelukkig belde ik de zoekende eigenaar op die me vertelde dat Omaatje maar liefst 20 jaar was… Hetzelfde verhaal als het éénogig poesje: de mensen waren met vakantie en de poes werd verzorgd door een familielid. Zo is hij op de dool gesukkeld en was twee dagen vermist toen hij opgemerkt werd door haar vinder waarna ze hier terecht kwam.

Hopelijk komt Minou haar avontuur teboven en kan deze kranige en lieve dame nog wat genieten van een mooie oude dag in haar liefdevolle gezinnetje.