Kozo

Kozo werd uitgekozen door grote dierenvrienden die zopas één van hun vier lieverds hadden moeten afgeven aan nierinsufficiëntie.  Kozo zal er zich zeker niet alleen voelen en hij krijgt alle tijd om zich te ontplooien van deze poezenvrienden.

================================

Kozo is een gecastreerde kater, geboren ca 06/2014. Deze poes maakt deel uit van de grote groep die we toekregen nadat hun hoogbejaarde verzorgers hun hobby uit de hand lieten lopen door de dieren niet te steriliseren. Geen van deze dieren hebben de luxe gekend van een warme omgeving, lekker eten of enige medische zorgen. Daar hebben wij alvast een stukje verandering in kunnen brengen door ze op te vangen in een verwarmde omgeving, hen te verwennen met lekker eten, aandacht en knuffels én door het toedienen van de nodige medische zorgen.

De dieren die we bij “ter adoptie” vermelden, werden allen gesteriliseerd/gecastreerd, ontwormd evenals behandeld tegen andere parasieten en ondergingen een volledige screening door de dierenarts. Bij adoptie van één van deze dieren geven we sowieso een volgende ontwormingsproduct mee gezien dit binnen enkele weken moet herhaald worden. Uiteraard geven we de adoptanten ook alle informatie over de specifieke medische toestand of zorgen mee alsook eventuele medicatie die nog zou gegeven moeten worden wat afhankelijk is van het dier. We hebben nog niet de tijd kunnen maken om van elk dier een mooie foto te maken maar het mag duidelijk zijn dat het uiterlijk geen reden mag zijn om wel dan niet één of meerdere van deze sukkels te adopteren.

Specifieke medische toestand van Kozo:

Kozo had een longontsteking en ontstoken oogjes. Dankzij medicatie is dat al fel gebeterd na enkele dagen.  

Qua karakter is Kozo een duts die zich wat wegsteekt maar toch ook wel graag aandacht krijgt. Hij heeft wat overtuiging nodig zoals zovele van zijn lotgenootjes. Kozo kan best samen met een lotgenoot geadopteerd worden tenzij er al een vriend(in) in huis is.