Mops

Mops kreeg een thuis waar ze heel hard vertroeteld zal worden. Het overlijden van de vorige poes van deze mensen liet een enorme leegte achter die ze niet konden verwerken en daar gaat Mops nu verandering in brengen.

========================================

Mops is een gesteriliseerde kattin, geboren 06/2010. Zij  maakt deel uit van een grote groep poezen die toekwam nadat hun verzorgster op leeftijd opgenomen is in het ziekenhuis door een gecompliceerde beenbreuk. In totaal verzorgde de vrouw zo’n 35 poezen. Momenteel is de eerste groep van negen gearriveerd. Vermoedelijk volgen er nog zo’n 12tal. Ze werden allemaal binnen in huis gehouden zonder mogelijkheid om buiten te gaan. We vrezen echter dat er een aantal poezen gedwongen werden tot een binnenleven terwijl ze veel liever ook buiten zouden gaan. We zijn dus voorzichtig om te zeggen dat ze binnen kunnen leven.
We kregen gelukkig aardig wat informatie via de dochter die de poezen ook goed gekend heeft. Zo weten we welke poezen best bij elkaar geplaatst worden zonder dat ze weken in de opvang moeten verblijven voordat ze geadopteerd kunnen worden.

Mops is een aanhankelijke aandachtvrager. Ze lijkt het prima te kunnen vinden met een binnenleventje en kan ook perfect met soortgenootjes om. Zij kan eventueel geadopteerd worden met Storm of Houwie voor wie een bangere poes ook een kans wil geven om zich te ontplooien. Dankzij het sociale gedrag van Mops is de kans groot dat de bangere poes sneller zal loskomen.