Nele

02/07/2021:

Deze ochtend om half 8 kregen we reeds het trieste nieuws dat Neleke overleden was. Gisteravond kregen we om 11u nog de eerste resultaten van het bloedonderzoek door dat aangaf dat de lieverd nog maar amper witte bloedcellen had. We wisten dus dat het er echt niet goed uit zag maar wetende hoe kranig Neleke er vorige keer doorkwam, bleven we hoopvol. Ze werd net één jaar.

Op het ogenblik dat ik de dierenarts sprak, was ik op wandeling met de hond. Het was overtrokken, geen greintje zon te zien. Toen het gesprek beëindigd was en ik de tranen voelde komen, brak de zon door de dichte wolken. Dit was zo ontroerend mooi en tegelijkertijd zo pijnlijk.  Neleke is nu in de zachte handen van Rita en speelt met al onze lieverds daarboven.  Een warme knipoog naar ons met de boodschap om door te gaan. Na vijf minuten vervaagden de stralen en ging de dag verder…

 

Update 01/07/2021:

Dit is te ongelooflijk om te vatten. Na lange tijd plaatsen we trots een update over Nele en hoe goed ze het stelt.  Gisteren wilde ze plots niet meer uit haar slaapplekje komen en ook eetlust had ze niet.  We constateerden wat koorts en dus kreeg ze een koortswerend middel wat haar terug deed eten en ervoor zorgde dat ze toch terug wat rondliep. De dierenarts gaf de raad om de toestand op te volgen en deze ochtend terug te evalueren. Helaas was ze achteruit gegaan en wilde ze opnieuw niet meer eten en leek ze verder verzwakt. We brachten haar in spoed naar de dierenarts voor verdere onderzoeken. Na de middag kregen we bericht dat Nele Nele enorm achteruit gaat. Ze krijgt nu opnieuw de Fipmedicatie toegediend want het vermoeden is dat ze terug Fip heeft maar dit keer de vochtige vorm ipv de neurologische. Er is bloed genomen en ingestuurd naar het labo maar daar hebben we ten vroegste morgen pas uitslag van. Het ziet er echt niet goed uit.

Het enige wat we kunnen doen is haar nu toevertrouwen aan de goede zorgen van de dierenarts, hopen dat de Fip medicatie terug snel aanslaat en hoopvol blijven duimen voor deze ongelooflijke lieverd.

=======================================================================================

Update juni 2021:

Het ziet ernaar uit dat Nele toch enkele kleine “littekentjes” overhoudt van de neurologische Fip die ze wist te overwinnen. Het af en toe ongecontroleerd ontlasten en een sporadisch waggelende achterhand zijn er twee van. De derde is een lollige: ze draagt haat staart als een eekhoorn! Nele was al een schattig uitziend poesje maar dankzij die krulstaart weet ze helemaal alle harten te veroveren.

Volgens de dierenarts kunnen deze zaken nog verbeteren met de tijd dus mogelijk kunnen we haar ooit toch nog een eigen liefdevolle thuis schenken. In tussentijd geniet ze hier van haar vrije leventje waar niets moet en alles mag. Ze lijkt dat héél leuk te vinden!

=======================================================

Update 18/02/2021: Vandaag is het de laatste dag van Neles behandeling en ze stelt het prima! Eind november zag het er heel slecht uit voor het kitten. Ze kon van dag op dag niet meer lopen. Gelukkig kenden we ondertussen het bestaan van neurologische fip wat direct een belletje deed rinkelen en ervoor zorgde dat we de fip medicatie hebben ingezet om erger te voorkomen. Baat het niet dan schaadt het niet, was wel degelijk een correcte denkpiste want hadden we niet direct ingegrepen dat had Nele mogelijk verlamd gebleven door opgelopen schade.

Het enige probleem is nog dat ze haar vaste ontlasting niet helemaal de baas is. Soms gaat ze op de kattenbak en vervolgens zien we haar gewoon rond lopen terwijl ze wat laat vallen. Ze lijkt het zelfs niet te voelen. We gaan haar sowieso eens laten onderzoeken door de dierenarts die gespecialiseerd is in accupunctuur want mogelijk kunnen we op die wijze dat laatste euvel nog wegkrijgen.

Weer een lieverd die haar leven te danken heeft aan de Fip medicatie!

===========================================================================

Nele kwam toe nadat ze gevonden werd op straat.  Niemand in de omgeving kende haar en dan weet je dat zo’n amper 8 weken oud kittentje met verstopte neus en tranende oogjes sowieso gedumpt is.

Na een antibioticakuur die zeer noodzakelijk was, geraakte ze het teboven maar een tweede kuur was noodzakelijk om een heropflakkering de kop in te drukken. De sukkel had dus geen goede start gemaakt. Ze bleef ook veel kleiner als haar leeftijdsgenootjes maar wat was ze toch ò zo lief!  Iedereen viel in zwijm voor het kleine hartendiefje. Ze had veel meer interesse in mensen dan in soortgenootjes. Het liefst kroop ze in de nek om in een diepe slaap te vallen.

Het deed ons argwaan krijgen en achteraf bleek dat het terecht was. Hoewel ze eigenlijk zo goed als geadopteerd was, bliezen wie die plannen af omdat we er niet gerust in waren.  Er was een reden waarom Nele eerder mensen opzocht want dat was steeds om te flodderen en te slapen in plaats van te spelen en te ravotten wat normaal gedrag is voor een kitten van haar leeftijd.

Een week later werd onze vrees bevestigd; er was meer aan de hand van de flodderige Nele. Plots kreeg ze evenwichtsstoornissen. We gingen direct te rade bij de dierenarts die bloed trok voor  ontleding in het labo. Er werd gedacht aan Toxoplasmose of neurologische Fip. Vreemd toch, nooit eerder hadden we iets gehoord van neurologische Fip. We kenden natte en droge Fip en wisten dat het een rotziekte was waaraan niets te doen was. Daar kwam verandering in toen we koortsig op zoek gingen naar een hulpmiddel om Caramel te redden. Het ongelooflijke redmiddel dat zijn effect duidelijk en snel bewees, werd enige tijd later ook ingezet om Jax te redden en wederom met succes!

Door het middel te leren kennen, maakten we ook kennis met de andere vormen van Fip waaronder de neurologische die aldus evenwichtsproblemen veroorzaakt net zoals Toxoplasmose dat doet. Alleen is de behandeling totaal anders. De bloedresultaten zouden we pas was de volgende ochtend krijgen en we konden geen tijd verliezen want op tijd van enkele uren kon Nele simpelweg niet meer lopen!

We besloten om alles op alles te zetten en Nele zowel voor Fip als Toxoplasmose te behandelen.  De ellende was dat voor deze variant van Fip de dosis dubbel zo hoog is als voor de meest voorkomende vorm en wetende dat het zo’n pijnlijke inspuitingen zijn, was dit niet leuk te noemen. Dag twee was er een lichte achteruitgang maar dag drie stagneerde de toestand en kreeg ze terug ietswat evenwicht.  Een vijftal dagen later waren de laboresultaten binnen en wees alles op de neurologische fip. Toxoplasmose was uitgesloten.

Wat waren we opgelucht dat we direct gestart waren met de behandeling voor Fip! Nu hadden we tenminste geen tijd verloren. Anders was Nele er niet meer geweest. Ondertussen zijn we iets meer dan een week verder en de lieverd loopt terug rond. Gisteren zagen we haar zelfs even spelen! Wat een verademing!

Het is geen leuk vooruitzicht want we beseffen nu dat we er sowieso voorstaan om Nele gedurende 84 dagen te behandelen met die pijnlijke injecties waaraan ze weliswaar haar leven zal te danken hebben. Jax wordt behandeld met pillen maar gezien Nele de neurologische vorm heeft die veel moeilijker te genezen is en het vertrouwen in de pillen in dit geval niet optimaal is, werd ons aangeraden om voor haar zolang mogelijk de inspuitingen te gebruiken.

Net nu het einde van de behandeling van Caramel in zicht is, nl. 22 december, staan we voor een nieuwe lange reeks.

De behandeling van Neleke bedraagt zo’n 16€/dag dus kan ze zeker wat steun gebruiken! Een lieve meter en/of peter, een eenmalige gift… wat het ook zij, elke euro wordt enorm geapprecieerd en zal ervoor zorgen dat Nele binnenkort net als Caramel en Jax terug volop kunnen genieten.

 

deze foto’s zijn genomen kort na haar aankomst eind augustus