Nose

05/09/2019:

Nose is herstellende van zijn twintigste neusoperatie! Niet te geloven hoe goed hij het telkens weer teboven komt en dat op zijn gezegende leeftijd van 19 jaar! We proberen telkens zo lang mogelijk te wachten maar als er opnieuw een dikte ontstaat die hij open schuurt of -erger nog- die open barst dan zit er niks anders op… ook al zegt de dierenarts telkens dat het nu toch wel de laatste keer is dat ze hem nog opereert…

Nose denkt er anders over! Dezelfde dag van de operatie loopt hij alweer rond en al gauw vraagt hij weer om eten. Een taaie jongen die niet van plan is om zijn knusse plekje hier zomaar op te geven.

 

 

 

 

 

==============================================

23/05/2019:

Nose werd gisteren in de late namiddag geopereerd en omstreeks 21u mochten we hem terug ophalen. Hij was nog slaperig wat ons de kans gaf om hem een kambeurt te geven. Iets wat hij normaal absoluut niet toestaat. Amper een dik uur later zat hij rechtop in de transportmand en er was geen houden aan: Nose moest en zou eruit!

De kranige jongen stapte ietswat duizelig uit zijn mand en installeerde zich in een comfortabele mand waarin hij wel meer tijd spendeert.  Vanmorgen stond hij paraat voor zijn ontbijt alsof er niets aan de hand was. Die Nose is echt ongelooflijk!

Binnen een tiental dagen mogen de draadjes er weer uit en dan is het opnieuw duimen dat het zo lang mogelijk duurt alvorens zijn neus weer gaat groeien…

===============================================

22/05/2019:

Vandaag moet Nose voor de tweede keer van dit jaar geopereerd worden aan zijn neus. We zijn nu echt de tel kwijt. Zonder twijfel is hij hieraan al meer dan twaalf keer geopereerd. Het zal natuurlijk altijd blijven terug komen maar telkens horen we de dierenarts zeggen “dit is echt de laatste keer dat ik hem geopereerd heb”. Zelf lijkt Nose het toch zeker nog niet te willen opgeven! Weer is zijn neus erg dik en staat de huid op springen. We kunnen gewoonweg niet anders dan opnieuw het risico nemen om hem te laten opereren met steeds weer de kans uiteraard dat het eens niet goed zal aflopen. Hij is immers al negentien jaar oud en redelijk dementerend maar ó zo vrolijk! We moeten hem gewoon die kans blijven geven zolang hij ons niet aangeeft dat hij er genoeg van heeft.

Gezien de dierenarts de operatie in alle rust wil uitvoeren, zal het iets worden voor laat op de avond. Hopelijk mag Bloske dan vanavond mee naar huis komen als we Nose brengen. Het zijn hier zware weken met zowat elke dag dierenartsbezoeken, vaak met zwaardere ingrepen. Er komen dan ook heel wat nieuwkomers bij die, helaas vaak dringend, medische verzorging nodig hebben.  We verwijzen daarom toch nog eens naar het peterschap. Zovele bewonertjes hebben nog financiële steun nodig. Je kan als peter/meter een groot verschil voor hen maken!

===============================================

14/11/2018:

Gisteren werd Nose voor de “ontelbare keer” geopereerd aan de neus. Toen ik hem ophaalde zei de dierenarts overtuigd “dit is de laatste keer dat ik hem geopereerd heb”. Niet omdat hij het niet zou halen maar hij heeft gewoonweg geen neusbeen meer. Het is ongelooflijk hoe snel hij het telkens weer teboven komt. Toen hij thuiskwam was hij nog slaperig en maakten we daar dankbaar gebruik van om zijn vacht nog eens onder handen te nemen. Nose mag dan wel oud en dementerend zijn, van zijn vacht moeten we afblijven! Aaien mag maar hij heeft snel door dat je wat anders van plan bent en geloof me… hij slaat erop!!

Nose heeft nog één tandje, loopt als een oud ventje maar afgeschreven is hij nog lang niet! Nu Wezeltje ons verlaten heeft, denken we dat hij de oudste van de groep is. We dachten eerst dat Knuffel de oudste was maar zij is van 2001 terwijl Nose van 2000 is.

Twee dagen na de ingreep is er behalve een gehavende neus niets bijzonders aan Nose te merken. Laat ons hopen dat hij nog lang mag genieten van zijn oude dag!!

================================================

02/03/2018:

Vanmorgen brachten we Nose met een bang hartje voor de zoveelste keer naar de dierenarts. Opnieuw lag het puntje van zijn neus open. Dit keer moesten er ook tanden getrokken worden die rot waren.

Nose ligt nog wat te bekomen maar kranig als hij is, zal hij het snel vergeten zijn. Zijn vacht werd ook ineens verzorgd want hoe oud hij ook is, hij staat niet toe dat we aan zijn haren peuteren. Karakter heeft hij zeker!

Kosten van de ingreep: 194€. Nose zal je graag een kopje geven uit dankbaarheid!

================================================

02/11/2017: Nose is vandaag reeds 6 jaar een vaste waarde bij Het dierenthuisje!

Exact zes jaar geleden haalden we Nose met spoed op in Westmalle toen de vinder ons meldde als een erg zieke zwerfpoes die direct bij hen opgehaald moest worden. Het enorme open gesprongen gezwel op zijn neus werd dadelijk door de dierenarts verwijderd en later zou blijken dat het om een niet al te onschuldige aandoening ging.

De melder van de “vieze kat” bleek enige tijd later de buur van de eigenaar van Nose te zijn die bewust onze hulp inriep met de gedachte om hem, nadat het leed geleden was, terug gratis te komen terughalen. De dochter van de eigenaar kwam ons alles uit de doeken doen en vertelde hoe Nose al sinds jonge leeftijd door haar ouders op straat gezet was en niet meer binnen mocht. Hij was toen volgens het meisje elf jaar oud wat betekent dat hij nu 18 jaar is.

Een hele mooie leeftijd wetende hoe vaak Nose ondertussen al onder narcose is geweest omwille van het steeds terugkomende neusprobleem. Enkele weken geleden werd hij nog maar eens geopereerd toen vrij plots weer een dikte ontstond en barstte. Ondertussen staat hij ook al sinds een klein jaar op hartmedicatie wat hem een nieuwe adem leek in te blazen.

Nose lijkt ons nog lang niet te willen verlaten. Hij geniet als een echte wijze bompa. Hopelijk mogen we hem nog lang koesteren!

==================================

Update 12/05/2017:

Nose is terug thuis en hij loopt alweer vrolijk rond. Het is echt ongelooflijk hoe snel deze lieverd telkens recupereert! Ondertussen heeft hij ook al gegeten. Er werd ook bloed genomen om de toestand van zijn nieren te evalueren. Daar zullen we eerstdaags meer over weten.

================================

Update 09/05/2017:

We hebben het zo lang mogelijk trachten uit te stellen maar helaas staat Nose terug voor een operatie aan zijn neus. Eén neusgat  zit dicht en er vormen zich nu ook twee bultjes op zijn neus. Vrijdag wordt hij geopereerd, er is geen weg naast.

Sinds de laatste ingreep in december 2016 krijgt Nose ook Fortecor voor zijn hartje en dat heeft hem goed gedaan, maar zijn neus blijft een probleem. We hebben er echter vertrouwen in dat het kranige oudje ook dit keer de ingreep goed zal te boven komen zodat hij erna weer een tijdje met een gave neus mag rond lopen.

Wie Nose wil steunen voor deze elfde operatie is zeer welkom om eender welke bijdrage te storten: BE78 6528 1125 0286

===================================

Update 20/12/2016:

Nose is terug thuis sinds vanmiddag en stelt het prima. Het was weer tijd: zijn neusje werd weer wat gaver gemaakt en ook kreeg hij ineens een tandverzorging. Zoals afgesproken nam de dierenarts ook bloed voor analyse omdat Nose de laatste tijd erg mager was geworden. En natuurlijk maakten we ineens van de gelegenheid gebruik om zijn klitten te verwijderen wat hij ons anders nooit toestaat. Resultaat: een “nieuwe” Nose!

We duimen nu maar dat we iets te weten komen uit de bloeduitslag zodat we hem mogelijk mits wat bijsturen met medicatie terug wat dikker kunnen krijgen. Dit verhaal wordt dus nog vervolgd.

Wie Nose wil helpen, is zeer welkom! Deze ingreep bedroeg 345€. Neem zeker ook eens een kijkje naar de mooie aquarellen die ten voordele van Nose worden geveild. Momenteel is het hoogste bod 60€ maar dat moet toch nog omhoog kunnen? Bieden is nog mogelijk tot 24/12 om 13u.

Uiteraard is een gift ook zeer welkom!

==================================

Update 19/12/2016:

Nog maar zopas werd besloten om Nose morgen toch terug te laten opereren aan de neus. We hebben het lang trachten tegen te houden maar nu werd in samenspraak met de dierenarts toch besloten om niet langer te wachten. Hij mag dan wel oud zijn maar zijn hartje moet het aan kunnen en gezien hij steeds magerder wordt, moet er toch ook eens een bloedonderzoek gedaan worden. Morgen om 9 uur wordt hij verwacht bij de dierenarts.

==========================

Update 12/04/2016:

Voor de zoveelste keer heeft Nose de operatie weer heel goed doorgemaakt en stelt hij het prima. Het is eigenlijk ongelooflijk hoe snel hij telkens weer recupereert. Aan het einde van de week zullen de draadjes eruit kunnen.

============================

Update 05/04/2016:

Morgen zal Nose opnieuw geopereerd moeten worden aan zijn neusje. Dit keer is het echt het topje van zijn neus dat op barsten staat. Hopelijk geraakt hij het weer zo goed en flink doorgesparteld als voordien…

============================

Update 17/01/2016:

Vorige week onderging Nose nog maar eens een operatie -lees: schoonmaakbeurt – aan de neus. Er was weer een bult gevormd die stilaan ging open barsten dus hoge tijd om weer een keer in te grijpen. We staan er telkens van versteld hoe goed hij de ingrepen steeds doorstaat.

Stilaan beginnen zijn oogjes wel wazig te worden. Hij is dan ook al zo’n vijftien jaar oud en met de problemen die hij al heeft doorstaan, is dat niet verwonderlijk. Hopelijk blijft hij nog lang genieten!

=================================

Update 27/07/2015:

vandaag werd Nose nog maar eens geopereerd aan zijn neusje. De foto’s tonen zijn neusje voor en na. Weer heeft hij de operatie heel goed doorstaan. Telkens staat de dierenarts ervan versteld hoe goed en snel hij recupereert.

Het kraakbeen in de neus is gedeeltelijk weg geteerd door de inwendige schimmel waardoor de dierenarts nu meer heeft kunnen weghalen. Hij zal er weliswaar nooit vanaf geraken, hoewel we steeds blijven hopen dat er voldoende is verwijderd zodat het niet al te gauw terug komt. Het was nu immers slechts een dikke twee maanden geleden sinds de laatste ingreep.

=========================================

Update 05/05/2015

Nose werd vandaag met succes geopereerd aan zijn neus. Een flink gezwel werd verwijder die hem heel wat ongemak bezorgde.

 

Update 20/10/2014 – 19.30u:

Nose is zopas terug thuis gekomen. Het verslag van de operatie heeft een positieve en negatieve kant: de ingreep op zich is goed verlopen en Nose loopt al terug rond.

De dierenarts opteerde om er een RX opname van te maken zodat ze eens goed kon zien hoe het verder gesteld was. Het neusbeen lijkt voor een groot stuk weg te zijn. De schimmel woekert verder binnenin en gaat stilaan richting hersenen. Het enige wat we nu kunnen doen, is hem medicatie geven om die schimmel af te remmen maar dat werkt dan weer sterk in op de lever.

Verder werden ook kankersporen terug gevonden in het verwijderde weefsel en kon één gezwelletje helaas niet verwijderd worden.

Niet het opperbeste nieuws maar wat telt is dat Nose nog steeds geniet en geen pijn heeft. Zolang die situatie niet omkeert, zullen we hem graag met liefdevolle zorgen blijven omringen.

=====================================

Update 19/10/2014:

Helaas moeten we Nose morgen terug laten opereren aan zijn neusje. Reeds een tijdje zagen we de zwelling op zijn neusje weer toenemen maar de dierenarts vond het te vroeg om in te grijpen. Bij een laatste controle enkele dagen geleden bleek de ingreep dringend te worden door een plotse verergering. We hopen dat hij ook dit keer de ingreep goed zal doorstaan en zich snel weer beter zal voelen. Duimen maar!

==========================================

Update 06/04/2013:

Gisterenavond mocht Nose terug naar huis komen. We haalden hem rond vijf uur op bij de dierenarts. Hij was nog wat suf van de verdoving maar toch was hij wakker genoeg om te beseffen dat hij terug Thuis was. Waggelend begaf hij zich naar zijn mandje voor de verwarming om daar neer te ploffen. De arme stumperd had er weer een heel avontuur opzitten. In eten had hij totaal geen trek en ook vanmorgen keek hij niet op voor wat lekkers. Na het toedienen van zijn pijnstiller echter kwam hij wat tot leven en begon hij te eten. Ook zijn medicatie heeft hij goed genomen. Vanavond zag het er al veel beter uit want hij kwam uit zichzelf terug eten. Ondertussen loopt Nose terug wat rond en geniet hij weer al spinnend van onze aandacht. Binnen een dikke week mogen de nietjes eruit en dan is gans het verhaal weer vergeten en dit keer hopelijk voor héééél lang!

==================================

Update 04/04/2013:

Helaas moet Nose morgenvroeg om half tien terug naar de dierenarts om zijn neus opnieuw te laten opereren. Bijna een jaar geleden werd hij de laatste keer bij de neus genomen en daarna bleek alles eindelijk achter de rug. Toch mocht het niet zijn… Sinds enkele weken zagen we weer een lichte verandering in de vormgeving van zijn neusje en de laatste dagen werd het steeds maar erger zodat het nu dringend wordt.  Gelukkig verkeert hij verder nog in goede conditie maar prettig is anders natuurlijk.

De dierenarts zal ook nu weer een staal van het verwijderde weefsel naar het labo zenden voor uitsluitsel maar of dat naar de toekomst toe problemen zal kunnen uitsluiten is nog maar de vraag. Laat ons maar duimen dat morgen alles goed verloopt.

Aangezien het probleem nu toch weer de kop opsteekt hebben we besloten om Nose op te nemen bij de vaste bewoners. Hopelijk mag hij op een meter of peter rekenen…

===================================

Update 14/05/2012:
Vandaag moest Nose helaas opnieuw geopereerd worden. Tot over enkele weken was er niets aan de hand maar plots zagen we zijn neusje terug dikker worden. Bij de ingreep bleek dat het allemaal om vocht ging. Nose wordt nu verder behandeld met medicatie zodat dit hopelijk de laatste keer was.
Hij is ondertussen terug thuis en is nog wat aan het bekomen.

=============================

Update 08/02/2012: gisteren werd Nose opnieuw geopereerd. Op enkele dagen tijd zagen we zijn neus weer verdikken en uiteraard baarde ons dat zorgen. De dierenarts besloot het operatief te bekijken en er zat wel degelijk een absces onder de huid. Er is nu bloed genomen voor een volledig onderzoek om te kijken of er een onderliggende reden is van het terugkomend probleem. Gelukkig was het dit keer lang niet zo erg als toen we hem binnen kregen. Even afwachten nu voordat Nose kan geadopteerd worden.
==============================
Nose, de poes die op 2 november ’11 toekwam met een enorm gezwel op de neus is helemaal hersteld en genezen en kan nu op zoek naar zijn eigen knusse thuis.
Eerst werd gedacht aan een kwaadaardig gezwel maar dat bleek na operatie en bioptie van het verwijderde weefsel gelukkig loos alarm. Het ging om een ernstige ontsteking die uiteindelijk na een serieuze medicatiekuur helemaal onder de knie is.
Nose heeft nu een normale neus! We zijn nu wel zeker dat alles achter de rug is wat maakt dat het tijd is om op zoek te gaan naar een thuis voor hem.

Nose is een gecastreerde kater van ca 10 jaar. Hij is erg lief en aanhankelijk maar in het begin eenkennig; ten opzichte van vreemde mensen is hij in het begin wat schuw maar dat verandert snel en eens je zijn vertrouwen hebt is hij een hele lieve aandachtvrager.
Het liefst zouden we Nose als enige poes plaatsen want we merken dat hij vrij onderdanig is tov soortgenoten zodat hij zich dan ook liefst afzondert van hen.

Hij heeft altijd buiten moeten leven en is nu heel blij met zijn warme plekje binnen.
Mensen die zijn ganse verhaal van bij aankomst willen lezen kunnen kijken onder “inwoners” – “Nose”. Hoewel hij geen vaste inwoner meer is nu hij genezen is, laten we zijn ganse verhaal daar nog even staan voor geïnteresseerden.