Ollie

17/11/2023: Wie had dit ooit durven dromen: Ollie heeft een eigen thuis gekregen samen met zijn speelkameraadje Renske. Ze zijn aan mekaar gewaagd! Al zijn medische “puberprobleempjes” waren nu van de baan en waarom zou hij dan niet de kans mogen krijgen op een liefdevolle thuis. En zeker als hij dan ook nog zijn evenwaardige en favoriete speelgenoot mag meenemen?!

Hoewel we hem missen, zijn we enorm blij dat hem dit geluk treft.  De adoptant was geen onbekende voor Het dierenthuisje gezien ze reeds eerder een poes adopteerden. Dat maakt hun gezin compleet met één hond en drie poezen.

============================================

29/09/2023: Vandaag is Ollie één jaar een vaste bewoner bij Het dierenthuisje. Hij heeft een lange weg afgelegd! Waar is de tijd dat hij wekelijks naar de dierenarts moest om zijn poepje te laten oprekken omdat hij geboren was met een te nauwe opening. Hij moest toen ook medicatie krijgen om de darmen te stimuleren. Gelukkig is dat allemaal verleden tijd maar dat Ollie een blijvend zorgenkind is, staat vast.  Het is opletten met zijn voeding zodat hij geen diarree krijgt want zijn darmen zijn erg gevoelig. De ataxie blijft uiteraard ook, hoewel hem dat geen parten speelt en hij superactief is in zijn spel. Evengoed kan hij diep slapen waarbij hij zich door niets of niemand laat storen. Ollie is een bijzonder poesje dat menig hart steelt. Alle dagen geniet hij van het spelen met heel wat soortgenootjes én van de aandacht die hij krijgt van al zijn verzorgers. Ook vandaag zal hij weer extra genieten.

Wie Ollie wil verwennen… hij is dol op blikjes tonijn in eigen nat. Dat kan hij goed verteren, bezorgt hem geen diarree en is een mooi extra verwennerij.

=============================================

03/04/2023: Hoera! Ollie wordt één jaar!  Hoewel zijn leventje aan een zijden draadje heeft gehangen, straalt hij nu als levenslustig kereltje!  We zouden hem omschrijven als een hyperactief ventje dat soms al te aanwezig is. En dat telt zowel voor zijn verzorgers als voor zijn soortgenoten. En toch zien we hem allemaal enorm graag en zijn we ´zo gelukkig dat we hem nog onder ons hebben.  Het was geen lacher om met een te kleine poep geboren te worden! Vaak ging hij doorheen helse pijnen maar het ergste lijkt nu voorbij. Het was een tijdlang zoeken naar de ideale hoeveelheid laxeermiddel en stimulatie voor de darmen maar nu zijn we toch al enkele maanden volledig “probleemvrij”. Dat wil zeggen dat Ollie kaka kan doen zonder pijn. Soms is er wat diarree bij maar dat dan liever dan een pijnlijke verstopping.

Een levenslustig baasje dat met volle teugen geniet en zijn soortgenootjes nu en dan de duivel aandoet… en toch zien we dat graag!

=====================================================

Op 27 januari gingen we met Ollie te rade bij de gespecialiseerde dierenarts te Kontich voor een eerste acupunctuursessie.  Hij had al een weekje last van constipatie en dat ging telkens met veel pijn gepaard.

Volgens de dierenarts kon ze Ollie niet echt helpen omdat het een aangeboren afwijking is maar het vreemde is wel dat hij sindsdien geen problemen meer heeft gehad. We waren eerste voorzichtig positief maar ondertussen zijn we meer dan twee weken verder en nog steeds verloopt de stoelgang van ollie zonder pijn of problemen.

We blijven hem constant opvolgen maar zo te zien geniet hij volop en heeft hij geen “poepprobleem” meer.

Ollie na een drukke speeldag…

 

==================================================================

Sommige poesjes hebben het toch echt niet getroffen… Ollie weet er alles van! Hij kwam vandaag, 28/9 bij ons toe.

De lieverd werd geboren met ataxie én een te kleine aars. Dat is de eenvoudige uitleg want als je het medisch verslag leest, val je achterover. Hij werd binnen gebracht bij een collega opvang die alvast de eerste medische zorgen toedienden. Ollie’s toestand zou echter niet meer veranderen: hij zou altijd ontlasting laten vallen omdat hij er geen controle over heeft dus zat hij in de opvang te wachten voor niets… hij zou nooit een adoptant vinden.

Ollie is nog maar een vijftal maanden oud. Twee maal per week moet hij naar de dierenarts waar onder narcose zijn aarsje wordt opgerokken. Ondertussen is het al zover dat hij kan ontlasten zonder laxeermiddel. Wel krijgt hij malse voeding en wat olierijke lekkernijen. Niet leuk natuurlijk maar Ollie is niet anders gewend en hij is de vrolijkheid zelve! Je houdt het niet voor mogelijk.

Toen we de vraag kregen, twijfelden we aan de dierwaardigheid maar eens we hem zagen, waren we overtuigd dat we er alles aan moeten doen om Olli een leuk en zorgeloos leventje te schenken.

Concreet betekent dit 2 bezoeken per week aan de dierenarts. Dat is iets wat we vanaf vandaag vast moeten inplannen.

We hopen van harte dat Ollie mag rekenen op steun van lieve meters en peters want natuurlijk zal hij Het dierenthuisje wat centjes gaan kosten. Elk centje is dan ook héél welkom. Ollie zal je met volle overtuiging een warme knuffel geven als je hem komt opzoeken. Hij verdient het écht!!!

 

pas toegekomen en al goed aan het smullen: