Sandie

Woensdag 27/07: Vanmorgen was Sandie de eerste keer koortsvrij!  Het gaat steeds beter met haar.

Een lieve vrijwilligster die vele dis door de ziekte van Parkinson en daardoor niet meer kan fietsen, schenkt haar fiets nu om te verkopen ten voordele van Sandie.  Hier kan je de veiling volgen

Geen Facebook? Hierbij wat info en foto. Breng jouw bod dan via mail uit aan: info@hetdierenthuisje.be

MOOIE FIETS VELO DE VILLE – WIE DOET EEN BOD 🙏

En lieve vrijwilligster schenkt ons deze fiets van Velo de ville met alle om te verkopen voor onze dieren en in het bijzonder om Sandie te steunen 

Hier is de informatie die wij van haar ontvangen hebben:

“Door mijn ziekte kan ik niet langer veilig fietsen vanwege storingen op het evenwicht en ik kan niet meer tijdig reageren in het verkeer, het gaat te snel.
Wat ik tegenwoordig doe is wandelen met de fiets.
Toch heeft het mij maaaaanden en veel hartzeer gekost om te besluiten afscheid van mijn fiets te nemen.
En nu is het de moment om dat te doen met de open thuisdagen in het vooruitzicht. Ik geef hem aan jullie, ik zou hem per opbod verkopen. Als ik de dieren ermee help kan ik ermee leven.

Het is een velo de ville, aangekocht op 17/01/2017. Hij heeft elk jaar een groot onderhoud voor de winter gekregen en een klein onderhoud voor de zomer. En hij trapt lichter dan een gewone fiets omdat ik eerder een aanpassing heb laten doen omdat ik geen kracht genoeg meer had. Alleen dit jaar heb ik geen onderhoud laten doen omdat er nog nauwelijks met gereden werd. Er zijn twee ruime fietstassen bij en een fietshelm waar een nieuw batterijtje in moet als je er licht op wil. Het gemakkelijkste zal zijn dat iemand met een camionette hem komt halen.
Ik hoop dat hij een mooi centje voor de beestjes opbrengt.
Als de koper toevallig van Deurne Noord of omgeving is kan hij in de fietsenhandel vanwaar hij komt terecht voor onderhoud.

De fiets is gekocht bij rijwielen Smets, cogelsplein,Deurne op 17 januari 2017 voor een bedrag van 571 euro. Ik heb de papieren nog ,de reservesleutel en een boekje met handleiding. Die geef ik allemaal mee.”

STARTBOD 250 EURO

De veiling loopt af op zondag 31/7 om 17u.

De fiets is op de openthuisdagen te bezichtigen. Als de hoogste bieder aanwezig is die dag dan kan de fiets eventueel ineens mee naar huis ☺️.

Succes en delen is heel lief !

===========================================================

 

Maandag 25/07: Eindelijk was het zover! Het weekend was voorbij en dus was het de bedoeling dat Sandie vandaag naar huis mocht gaan. Vanmorgen kregen we van de dierenarts het bericht dat Sandie het klinisch perfect stelde maar dat er toch nog iets vreemds was. Sandie maakt immers alle ochtenden koorts niettegenstaande ze goed eet, de wonde mooi staat, de longen terug optimaal functioneren enz. Na overleg werd besloten om toch nog even bloed te prikken en te onderzoeken maar ook dat gaf geen uitsluitsel van een mogelijke oorzaak. Alles was zoals het hoort.

De dierenartse gaf aan dat het beter was als Sandie nu naar huis mocht gaan waar ze in een rustige omgeving verder kan opgevolgd worden. Ondertussen hadden we al heel wat denkwerk hieromtrent gedaan en hoezeer we ook Sandie terug in onze armen wilden sluiten, de kans op infecties hier is sowieso groter dan deze in een pleeggezin. Daarom maakten we dankbaar gebruik van het voorstel van de mama van Dorus. We konden ons geen veiligere plek bedenken dan de veilige thuishaven van Dorus (Bink) waar mama Aline met haar dochter zich voor honderd percent zullen ontfermen over deze lieve en dappere juffrouw.

Aline haalde haar dan ook op omstreeks 18u bij dierenartsenpraktijk Akuut waar ze alle richtlijnen kreeg over de verder nazorgen.  Ondertussen worden we overladen met berichten, foto’s en filmpjes… waarop we zo zaten te wachten. Tjonge, wat hebben we dat kleine lieverdje gemist niettegenstaande we haar amper drie dagen in huis hebben gehad. Sommige zaken wennen nooit en dit is er zo één van.

We kregen de uiteindelijke factuur voor deze ingreep: 1.841,18€. Dank aan iedereen die hielp om haar ingreep te bekostigen maar helaas hebben we nog een tekort van zo’n 500€.

Er worden terug Rx genomen op 11 augustus waarna bekeken zal worden hoe het verder moet met de bottenbreuken. Voorlopig denken we daar nog niet aan. Sandietje moet nu eerst rustig bekomen en daarvoor is ze in hele goede handen!

geluid opzetten!

===============================================================

Vrijdag 22/07 Het goede nieuws van de dag is dat Sandies’ longetjes weer helemaal ok zijn. De drain is verwijderd en alles verloopt prima. Ook eet en drinkt ze prima en ontlast ze zelfstandig. Omdat ze echter vanmorgen wat koorts had, geven de artsen er de voorkeur aan om Sandie het weekend nog bij hen te houden wat we zeker begrijpen. Er was een lichte reactie op de wonde waar ze nu medicatie voor krijgt.  In tussentijd worden we nauwgezet op de hoogte gebracht van haar toestand en kijken we uit naar volgende week om haar terug in onze armen te sluiten.

===============================================================

Donderdag 21/07:  Gisteravond om 22u40 kregen we nog het bericht van haar verzorgende dierenartsassistente dat Rosie het heel goed stelde en nu ook uit zichzelf geplast had.  Een collega nam het vanaf dan voor de nacht en feestdag van haar over. Vanmorgen kregen we dan het heuglijke nieuws dat er nog wat vocht uit de longen was gekomen, dat ze goed gegeten en geplast had.  Allemaal dus heel goed nieuws. Als het zo verder gaat, zal vermoedelijk morgen de drain in de borstkast verwijderd worden en zou Sandie dit weekend terug naar huis mogen komen. We wachten vol (on)geduld af. Dank aan iedereen die haar moreel en/of financieel steunt!  Nog een 600€ komen we tekort om haar eerste operatie te betalen.

===============================================================

Woensdag 20/7 – 16u30:

Net kregen we weer mooi nieuws!  Op de RX was nu te zien dat de longen terug hun normale vorm en plaats hadden ingenomen. De drain in de longen moet nog even blijven zitten en zal, als alles zo positief blijft evolueren, eerstdaags kunnen verwijderd worden.  Eten doet ze ook heel goed. Haar vaste verzorgster zal ons vanavond nog opbellen met de stand van zaken voor ze naar huis rijdt. Dan neemt een collega het van haar over en met een beetje geluk zal Sandie in het weekend naar huis mogen komen. We blijven duimen voor deze flinke juffrouw!  Alle morele en financiële steun wordt enorm geapprecieerd!

================================================================

Woensdag 20/7 – 10u:

Zonet kregen we het verlossende bericht dat Sandie de nacht goed was doorgekomen en dat ze zelfs al goed gegeten heeft! Ze maakte wel een beetje koorts maar dat wordt opgevolgd. We krijgen telkens een zeer gedetailleerde uitleg wat ons gerust stelt in de werkwijze en ons bevestigt dat Sandie in hele goede en bekwame handen is terecht gekomen.  Omstreeks 16u wordt opnieuw een RX genomen van de longetjes om te zien of deze terug de normale vorm aannemen zodat deze zich terug kunnen vullen met lucht.  Ze staat in de kliniek constant onder toezicht en ook daar heeft ze al iedereen weten in te palmen. Tot in de latere namiddag met weer een update.

================================================================

Dinsdag 19/7 – 21u30: we kregen zonet het verlossende nieuws dat Sandie de operatie goed heeft doorstaan en nu stilaan aan het wakker worden is. Zelfs een deel darmpjes en een stuk van haar maag zaten in de longen geplet. Het is een wonder dat ze zich nog zo levendig en vrolijk gedroeg! een echt kitten; zoveel levenswil! We zijn alleszins opgelucht dat we de juiste beslissing hebben genomen door haar de kans te bieden op een mooi leventje. Nu is het nog steeds wel duimen voor een goede afloop hoor want er zit momenteel nog veel meer vocht in de longen dan lucht. Dat wordt nu gemonitord gedurende de volgende dagen. Vannacht blijft iemand bij haar om de toestand op te volgen. ook de volgende dagen blijft ze nog op intensive care.  We moeten nog voorzichtig positief zijn maar de eerste grote stap is gezet en geslaagd!

Wordt morgen vervolgd! slaapwel maar blijven duimen aub!

===============================================================

dinsdag, 19/7:  Deze ochtend hebben we dadelijk contact genomen met de dierenartsenpraktijk Akuut te Kortenberg. Iemand reageerde immers dat zij een kitten met dezelfde aandoening met succes hadden geopereerd. Dat bleek evenwel een diertje te zijn van 12 weken maar toch bleek al gauw uit het gesprek met de chirurg dat het zeker kans op slagen heeft.  De RX waren te wazig en dus verzochten ze ons om Sandie zo snel mogelijk tot bij hen te brengen zodat ze nieuwe RX opnamen konden maken en afhankelijk van de bevindingen zo snel mogelijk konden opereren. Zo gezegd, zo gedaan: we deden dadelijk een oproep om iemand te vinden die de lieve juffrouw zo snel mogelijk kon wegbrengen en amper een uur later was ze onderweg naar Kortenberg.  Met lede ogen zagen we haar vertrekken maar we hebben er vertrouwen in dat ze geholpen zal worden.

Om 16u45 kreeg ik een update: de onderzoeken waren goed verlopen. Ze hadden nu gezien dat er ook al darmpjes verstrengeld zaten en daarom willen ze vanavond nog opereren. Haar bloedwaarden waren nog goed en ze werd nu beademd en kreeg alvast infuus. Ook is gebleken dat aan één zijde de heupbol sowieso zal verwijderd moeten worden maar dat zal pas gebeuren als ze bekomen is van de eerste ingreep die nu uiteindelijk levensbedreigend is.  Het enige wat we nu kunnen doen voor Sandie is heel hard duimen en hopen op goed nieuws!

==================================================================================================================

Zaterdagochtend, 16 juli, kregen we een oproep van een dame die een kitten op haar oprit had kunnen pakken dat iets aan haar pootje bleek te hebben.  Het kitten was al eerder gespot met mama en een nestgenootje maar nu zat ze daar helemaal alleen.  Het beestje kwam bij ons even later toe en was angstig maar liet zich verzorgen. Al gauw bleek dat er inderdaad iets mis was met de achterhand maar ook met haar ademhaling. Natuurlijk kon het ook wat stress gerelateerd zijn dus besloten we haar even rustig te laten bekomen.

Eerst wilde Sandie, zoals we haar gedoopt hadden, niet eten maar mits wat hulp begon ze eraan.  Op zondag was haar eetlust al stukken beter. Nu was duidelijk dat de zware ademhaling niet door stress kwam.

Vandaag, maandag, mochten we Sandie binnen brengen bij de dierenarts voor onderzoeken. Dankzij verschillende röntgenfoto’s bleek dat deze lieverd een slag moet gekregen hebben. Van wat zullen we nooit te weten komen maar het resultaat is een hernia diafragmatica én verschillende bekkenbreuken. De breuken zijn van onderliggend belang maar de scheur in het diafragma is zeer ernstig te nemen. Het staat vast dat ze niet verder kan leven zonder chirurgische ingreep waarbij het diafragma als het ware terug gehecht wordt. Het probleem is dat dit sowieso een zware ingreep is en al zeker bij een acht weken oud kitten.

Anderzijds is Sandie veel te goed en te levenslustig om zomaar te beslissen om haar hierom te laten inslapen. Het is een erg zwaar dilemma. Na heel wat telefoontjes hebben we enkel te Hasselt een chirurg gevonden die de ingreep wil uitvoeren. Uiteraard bevestigt ook hij dat het niet evident is bij zo’n jong poesje maar hij wil het een kans geven. Zekerheid hebben we sowieso natuurlijk niet maar als we niets doen weten we wel zeker dat we haar moeten laten inslapen want met dit probleem kan ze niet verder leven.

Het kostenplaatje raamt de chirurg op 1500€.  Naast het feit dat dit een heel grote uitgave is met de kans op mislukken, is vooral de herstelperiode voor ons een zware dobber. Gezien het late uur waarop we pas te weten kwamen dat er een optie was voor de ingreep te Hasselt hebben we daar nog niet voldoende informatie over. We hebben nu met veel overweging besloten om morgen terug contact te nemen met de vraag hoe lang de recuperatie kan/zal duren. Sandie zal immers na de operatie een tijdje kunstmatig beademd moeten worden.

We staan voor een erg zware beslissing en hopen dat, als we ervoor kiezen om haar de kans te geven, we op jullie financiële steun kunnen rekenen

20220718 085141 1235319534211462 – YouT