Siam

Update 04/01/2016:

We hebben in de nacht van 2 op 3 januari afscheid moeten nemen van Siam. De eerst zo angstige en erg onderkomen zwerver was reeds enige tijd geleden, ontpopt tot een lieve aanhankelijke kater die het liefst van al vertoefde in Whoopy’s, één van de verwarmde chalets. Daar zat hij op tijd en stond te wachten op zijn snoepje waarin zijn medicatie zat en zich dan menige knuffel liet welgevallen.

Alle vrijwilligers kenden Siam ondertussen als een lief oudje dat erg aandoenlijk kon mauwen als hij meende niet voldoende aandacht te krijgen.

Sinds een tweetal dagen viel het ons op dat Siam plots zijn vaste gewoonten in de steek liet en andere plekken opzocht zoals Prutskes en Snoezel. Het was een teken aan de wand, vreesden we en die vrees was helaas gegrond. Siam was stokoud en had ernstige nier- en schildklierproblemen maar ondanks dat heeft hij zichzelf lang kranig gehouden. Nu was het moment voor hem gekomen om te rusten en dat gaf hij duidelijk aan.

Siam was een schat die dankzij liefde en geduld weer vertrouwen kreeg in mensen. Hij heeft exact zes maanden bij ons doorgebracht; weer een sterretje aan de hemel om naar op te kijken.

=================================

Siam kwam toe via een zwerfkattencampagne op 02/07/2015. Hij was erg onderkomen aangetroffen en had dringend verzorging nodig. De sukkelaar moet al een tijdje op de dool geweest zijn. Bij bloedname bleek hij zowel nier- als schildklierproblemen te vertonen.

Helaas is hij erg schuw en niettegenstaande hij graag met ons praat blijft hij afstand bewaren. Gelukkig neemt hij zijn medicatie wel goed. Hij lijkt erg te genieten van zijn vrijheid in de tuin en mijdt liever al teveel menselijk contact.

We laten hem rustig bekomen en wie weet zoekt hij ons binnenkort wel op…

De kans is groot dat Siam een vaste bewoner zal blijven omwille van zijn leeftijd en medische toestand. Hij zou dan ook zeker geholpen zijn met een meter of peter die hem willen steunen.