Simmi

Simmi kreeg de beste thuis die ze zich had kunnen toewensen! Een dame op leeftijd gaat haar dik verwennen. Ze heeft nu een eigen thuis waar ze rustig in de zetel kan genieten van véél aandacht en enkel en alleen voor zich, zonder soortgenoten waarmee ze moet delen. Mogelijk is dit wel waar ze zeventien jaar van droomde…

==============================================

Simmi is een gesteriliseerd kattinnetje van 17 jaar. Ze werd afgestaan wegens verhuis van een huis met tuin naar een appartement waar ze niet zou kunnen aarden omwille van het feit dat ze zo goed als altijd buiten leefde, aldus de eigenaars.  Na controle door de dierenarts namen we haar twee dagen later vanuit de aparte unit waar we haar eerst een plaatsje gaven naar binnen. Zulke oudjes geven we de kans om zich in de zetel te nestelen hoewel we verwacht hadden dat ze vrijwel direct door de open deur naar buiten zou lopen. Tot onze verbazing genoot Simmi van de zachte zetel en nodigde ze ons zelfs onder nadrukkelijk gemauw uit om haar te vergezellen. Het eerder afstandelijke poesje dat het buitenleven verkoos ontpopte hier tot een typische senior-salonpoes.

Sindsdien gaat ze niet voorbij de drempel, ook al staat de deur wagenwijd open. Meer nog, ze rust veel, eet en geniet van aandacht. We hebben dit gemeld aan de vorige eigenaars maar dat verandert weinig ter zake blijkbaar. Blijkbaar zocht Simmi meer gezelschap op bij de buren dan bij haar eigen thuis. Mogelijk heeft ze zich om een of andere reden daar niet goed gevoeld.

Ondertussen heeft ze een tandverzorging ondergaan waarbij een heel aantal rotte tanden verwijderd werden. Er werd ook bloed genomen wat wees op wat bloedarmoede maar verdere testen op Felv en Leucose waren negatief. Vermoedelijk heeft de toestand van haar mondje hier wat mee te maken gehad. Nieren enz. zijn allemaal nog in goede staat. Dat betekent dat het hoge tijd is om voor deze lieverd een liefdevolle thuis te zoeken waar ze in alle rust op de zetel kan genieten van meer aandacht dan wat wij haar kunnen geven.