Zus en broer Ataxiepoesjes

Ze kwamen toe met z’n drietjes: twee zusjes en één broertje: Steffie, Stina en Sterre zijn vanuit het nestje gezegend met Cerebellaire ataxie. Geen cadeau voor deze lieverds hoewel ze niet beter weten. Ze hebben ermee leren leven en zijn zich nu volop aan het trainen in het controleren van hun soms onberekenbare bewegingen. Vooral Steffie valt wel eens om zonder dat het eigenlijk de bedoeling is.

Cerebellaire ataxie doet geen pijn aan het dier, heeft totaal geen invloed op hun gezondheid of wat dan ook. Het kan gezien worden als een zenuwtic bij mensen. Sommige mensen vinden het zielig maar niets is minder waar! Reeds verschillende ataxiepoesjes werden inmiddels geadopteerd bij Het dierenthuisje en al die adoptanten zijn heel blij met hun vrolijke schatten.  Steeds krijgen we ook de positieve berichten dat ze veel verbetering maken bij het opgroeien en hoe meer uitdaging ze hebben in hun omgeving, hoe meer dat het geval is want dan kunnen ze zich beter oefenen en ontwikkelen.

Qua karakter: alle drie enorme lieverds!

In het begin bleven ze steeds met z’n drietjes samen maar ondertussen is Stefanie meer gaan optrekken met Bury terwijl Sterre en Stina onafscheidelijk zijn. Sterre heeft het minst last van de ataxie. Hij loopt heel vlot en heeft alleen wat meer problemen als hij zenuwachtig is. Sterre had het in het begin weel erger want ondertussen is ze dankzij veel oefening en beweging goed geëvolueerd.

Ataxiepoesjes zijn gewoonweg zalige poesjes! vraag dat maar aan mensen die er één in huis hebben. Noodzaak is dat ze terecht komen bij rustige mensen met veel liefde en geduld.