Black Friday for black cats!

Er is geen geschiktere dag om om al onze zwarte bewonertjes in de kijker te zetten! Je hoort vaak dat zwarte katten minder kans maken op adoptie. Gelukkig hebben wij die ervaring niet en zijn het slechts een handjevol mensen die nog zo bijgelovig zijn dat ze de dieren ervoor verbannen. Te gek voor woorden toch!? Ocharme die sukkels die zich van geen enkel kwaad bewust zijn. Wil jij een zwartje steunen door meter of peter te worden? Kijk dan eens in onze “zwarte” bewonerslijst! Ze zijn zeker éven lief als de anders gekleurden.

Sloeber : We beginnen met een zwart/witte jongen om de bijgelovigen niet weg te jagen. Al sinds september 2006 woont deze eerst héél angstige zwerver bij Het dierenthuisje. Dit jaar pas kwam hij plots in huis rondlopen en toen bleek al gauw dat hij onze hulp opzocht. Veertien jaar afstand genomen en dan plots stond hij daar. Eind maart was dat en toen werden zijn tandjes verzorgd. Daarna heeft hij nog een tweetal weken binnen geleefd en vertrok hij terug naar buiten waar zijn eveneens zwarte vriend Expo hem opwachtte. Ondertussen zijn we gewend dat Sloeber geregeld binnen en buiten loopt. Hij kent zelfs de kattenluiken inmiddels en maakt daar zonder angst gebruik van. Mirakels gebeuren!

Pooh: ook al een oudere getrouwe!  In juli 2010 trok hij bij ons in. Hij heeft helaas last van chronische verkoudheden en heeft dus constant medische opvolging nodig maar dat belet hem niet van te genieten.

Adrie: dit zwartje kwam in 2015 bij ons terecht met broertje Bassie. Ze werd geadopteerd maar helaas door mensen die niet het nodige geduld aan de dag konden leggen waardoor ze terug kwam. Het trauma was groot en zo bleef Adrie al die tijd hier inwonen. Nu na vijf jaar begint ze terug vertrouwen te schenken.

Nino: hij kwam toe in de zomer van 2014 en was ook een enorme bangerd. Dankzij de hulp van enkele hele sociale poesjes durft hij zijn vaste verzorgers iets te vertrouwen maar dan ook alleen maar als die poesjes hem letterlijk ruggesteunen.

Mia: Deze dame op leeftijd is bij ons sinds Kerstmis 2018. Ze heeft ernstige gezondheidsproblemen maar dankzij medische opvolging kan ze gelukkig blijven genieten. Ze mist één oogje.

Govertje: Dit zwarte kereltje is weer zo’n medisch wonder. We kregen de vraag van een collega opvang of we hem wilden overnemen want hij had zodanig ernstige nierwaarden dat hij niet lang meer zou leven. Hij werd hier direct op ondersteunende medicatie gezet en … ondertussen is hij 1,5 jaar bij ons en geniet hij ten volle. Dat hij een zwakke gezondheid heeft, is helaas een feit maar voorlopig geeft hij het zeker niet op.

Patsy: zij kwam toe in 2019 met zwaar verminkte pootjes. Dat is allemaal heel mooi genezen na een ingreep. Nu geniet ze van een onbezorgd leventje. Niks moet, alles mag!

Jax : hij is ondertussen wel gekend! Een bang zwervertje waarbij een pootje moest geamputeerd worden nadat hij in een klem gevonden werd. Nu dat hij eindelijk ten volle kon gaan genieten, wordt hij toch wel slachtoffer van die vreselijke Fip-ziekte. Gelukkig hadden we nu het wondermiddel in huis waarmee ook Caramel met succes behandeld werd en ja hoor… Jax is er weer helemaal bovenop! Hij moet nog wel zo’n 40 dagen de medicatie krijgen maar dan is hij wel genezen.

Katja: dit oudere sukkeltje moest weg op haar vertrouwde zwerfplekje en kwam zo hier terecht in de lente van dit jaar. Ze is doof en dat maakte haar minder zeker. Ze neemt afstand maar haar gezondheid is stabiel dus het is niet erg dat ze zich niet laat benaderen.

Zwino: van deze jongen hebben we nog geen foto helaas omdat hij zo schrikkerig is. Zijn gezondheid wordt ondermijnd doordat hij aids heeft. We hopen hem dankzij medicatie nog een tijdje gelukkig te kunnen houden. Hopelijk volgt gauw een foto zodat hij ook wat steun mag krijgen van een lieve meter of peter.

Zwartje: is ook een jongen waar we geen foto van hebben. Hij laat zich amper zien. Geen al te originele naam maar helaas zat hij plots in de ren en werd hij dus over de draad gekieperd. Het enige wat we kunnen zien, is dat hij via een zwerfkattencampagne gecastreerd werd wat blijkt uit de knip in het oor.

naast de zwarte poezen zijn er ook 2 zwarte konijntjes én onze zwaarste bewoners: de zwarte varkens

Uit eerlijke schaamte moet ik melding maken van de andere 14 zwart-witte poezen die deel uitmaken van de groep bewonertjes. Ze begrijpen niet waarom zij dit keer uitgesloten worden!